Sağlıklı, temiz, dolu dolu her nefes sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı.

Kahramanmaraş'ta 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Çınarlı mevkiinde bulunan Çınarlı Ağaçlandırma sahasına, 11 Kasım'da 11 milyon ağaç dikimi faaliyeti kapsamında protokol üyeleri tarafından fidan dikimi yapıldı.

Yani Bugün Fidan, Yarın Nefes diye buna denir…

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ilan edilen Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 11 Milyon Fidan toprakla buluştu.

Bilindiği gibi bu yıl Orman Yangınları aldı başını gitti.

Hatay başta olmak üzere, Osmaniye ve ilimiz Kahramanmaraş’ta yangınlar günlerce sürdü…

Ciğerimiz yandı, kavruldu, kül oldu…

Türkiye’nin yaklaşık yüzde 28.8’i orman…

Kahramanmaraş ise yüzölçümünün yüzde 36’sı orman ile kaplı Beton yığınıyla değil daha yeşil daha verimli bir nefes için inşallah daha da Yemyeşil olacak.

Türkiye genelinde 81 il ve 922 ilçede 'Bugün fidan, yarın nefes' sloganı ile fidanlar toprakla buluştu.

Başka bir sevindirici olay ise Ağaçlandırma günü etkinliğine bu yıl ilk defa Azerbaycan, Bosna Hersek, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna gibi 30’a yakın ülkenin de katılacağını bildirdi.

Ülkemizde Orman varlığı ve ağaçlandırma konusunda toplumsal bilinci artırmak için ağaçlandırma seferberliği ‘Geleceğe nefes’ projesi dünyaya örnek bir çalışmadır.

11 Kasım 2019’da saat 11:11’de Tarım ve Orman Bakanlığımız koordinasyonunda 81 ilde 2023 noktada 3 saat içinde 11 milyon fidanın toprakla buluşması için Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız seferber olmuştu.

Ayrıca tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, fidan bağışı yapmışlar.

Ülkemiz topraklarında yaşayan tüm canlılar için fidanlarımız nefes olacak.

Bugün dikeceğimiz fidanlar, geleceğin ağaçları, ormanları sayesinde çok daha yeşil bir Türkiye’de birlikte huzurlu mutlu nefes alabileceğiz.

Gelin, 2021’de fidan bağışlayarak ya da sahiplenerek çocuklarımıza daha yeşil bir dünya bırakma yolunda büyük adımlar atalım. Geleceğe nefes, dünyaya nefes olalım”

Haydi, Türkiye, Fidan Dikmeye!