İspanya’nın Ceuta kentinde göçmen hareketliliğini takip eden kadın televizyon muhabiri, canlı yayın sırasında beklemediği bir müdahaleyle karşılaştı. RTVE muhabiri, arkasından yaklaşan bir kişinin fiziksel tacizine maruz kalırken yaşananlar canlı yayın kamerasına yansıdı.

Kuzey Afrika kıyısında bulunan ve İspanya’ya bağlı Ceuta’da göçmen krizine ilişkin gelişmeleri aktaran RTVE muhabiri, görevini yaptığı sırada çirkin bir saldırıyla karşı karşıya kaldı.

Canlı yayın sırasında taciz edildi

Kadın muhabir, bölgede yürütülen çalışmalar ve güvenlik önlemleri hakkında bilgi vermek üzere kameraların karşısına geçti.

Muhabir, güvenlik güçlerinin bölgede aldığı önlemleri anlattığı sırada arkasından yaklaşan bir kişinin fiziksel müdahalesine maruz kaldı. Şahıs, canlı yayın devam ederken muhabirin kalçasına dokundu.

Yaşanan olay saniye saniye kamera görüntülerine yansıdı.

İrkilmesine rağmen yayını kesmedi

Beklenmedik müdahale karşısında kısa süreli şaşkınlık yaşayan muhabir, refleks olarak arkasına döndü. Ancak yaşadığı tacize rağmen canlı yayını kesmeyerek görevine devam etti.

Kahramanmaraş’ta Korkutan İddia: Eşini Demir Sopayla Darbetti
Kahramanmaraş’ta Korkutan İddia: Eşini Demir Sopayla Darbetti
İçeriği Görüntüle

Muhabir, kısa süre içerisinde yeniden kameraya yönelerek Ceuta’daki gelişmeleri aktarmayı sürdürdü.

O anlar kameraya yansıdı

Canlı yayın sırasında gerçekleşen fiziksel taciz, ekran başındaki izleyiciler tarafından da görüldü. Muhabirin yaşanan olay karşısında profesyonel tavrını koruması dikkat çekti.

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından olay sosyal medyada da tepki toplarken, canlı yayın sırasında gazetecilere yönelik güvenlik ve taciz vakaları yeniden gündeme geldi.

Olayın ardından tacizde bulunan kişinin kimliğine veya hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığına ilişkin ayrıntılar ise kamuoyuna yansımadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ