Meksika’nın Veracruz eyaletinde federal milletvekili Zenyazen Escobar, yol kenarında park halindeki aracının içinde silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Yetkililer, olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğunun henüz kesinleşmediğini açıkladı.

Meksika’da federal milletvekili Zenyazen Escobar’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı. Veracruz eyaletinde yol kenarında park edilmiş aracında silahla vurulmuş halde bulunan Escobar’ın yanında ateşli silah olduğu belirtildi.

İlk incelemelerde aracın dışarıdan silahlı saldırıya uğradığını gösteren belirgin bir bulguya rastlanmadığı ifade edildi. Ancak yetkililer, soruşturma tamamlanmadan ölümün intihar ya da cinayet olduğuna ilişkin kesin bir değerlendirme yapılamayacağını bildirdi.

Milletvekili Aracında Silahla Vurulmuş Halde Ölü Bulundu-1

Milletvekilinin yanında silah bulundu

Veracruz Eyalet Hükümeti Genel Sekreteri Ricardo Ahued, düzenlediği basın toplantısında Zenyazen Escobar’ın araç içerisinde hayatını kaybettiğini doğruladı.

Escobar’ın yanında ateşli silah bulunduğunu belirten Ahued, ölümün ateşli silah nedeniyle gerçekleştiğini ancak olayın nasıl meydana geldiğinin henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Ahued, mevcut bulgular doğrultusunda cinayet veya intihar yönünde kesin bir hipotez ortaya koymanın mümkün olmadığını belirtti.

Dışarıdan saldırı ihtimali araştırılıyor

Olay yerindeki ilk incelemelerde aracın üzerinde dışarıdan gerçekleştirilen yoğun bir saldırıya işaret eden belirgin izlere rastlanmadığı aktarıldı.

Yetkililer, bu nedenle dışarıdan bir saldırı ihtimalinin ilk aşamada daha düşük değerlendirildiğini ancak tüm olasılıkların soruşturma kapsamında ele alındığını bildirdi.

Yerel basına yansıyan görüntülerde ise Escobar’ın aracın sürücü koltuğunda bulunduğu ve ateşli silahın bacaklarının arasında olduğu öne sürüldü.

Savcılık soruşturma başlattı

Escobar’ın ölümünün ardından Veracruz eyalet savcılığı tarafından kapsamlı soruşturma başlatıldı.

Kahramanmaraş’taki okul saldırısı davasında aileler karara tepki gösterdi
Kahramanmaraş’taki okul saldırısı davasında aileler karara tepki gösterdi
İçeriği Görüntüle

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürerken, milletvekilinin ölümüne ilişkin tüm ihtimallerin değerlendirildiği belirtildi. Yetkililer, soruşturmanın tamamlanmasının ardından ölümün nasıl gerçekleştiğine ilişkin daha net bilgilerin ortaya çıkabileceğini ifade etti.

2024’te Temsilciler Meclisi’ne girmişti

Öğretmenlik ve sendika liderliği geçmişi bulunan Zenyazen Escobar, Eylül 2024’te Meksika Temsilciler Meclisi’nde milletvekili olarak görev yapmaya başlamıştı.

Escobar’ın yaşamını yitirdiği Veracruz eyaleti, uyuşturucu kartelleri ve organize suç gruplarının faaliyetleri nedeniyle ülkede güvenlik sorunlarının yaşandığı bölgeler arasında bulunuyor.

Milletvekilinin ölümüne ilişkin soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ