Ev baklavası tarifi: Evde baklava nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir? Ev baklavası tarifi: Evde baklava nasıl yapılır? malzemeleri nelerdir?

Maraş Çöreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 250 gr tereyağı veya (Margarin) 50 gram vita yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 1 su bardağı irmik
  • Aldığı kadar un

    Maraş usulü çörek için 

  • Öncelikle tereyağı oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletilir.
  • Diğer yandan sıvı yağ, vita yağ, yoğurt ve tüm diğer malzemeler eklenip, unu ve kabartma tozu eleyerek karışıma ilave edilir.
  • Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Bezelere ayrılır ve çörek merdanesiyle hafifçe açılır.
  • Çörek merdanesi mevcut değilse ise üzerine çatalla çizikler yapılabilir.
  • Fırın tepsisine dizin üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımını çırparak sürelim.
  • 170 derece de altı üstü hafif kızarana kadar pişirelim. 
Editör: ATİLLA ŞAKACI