Brezilya’nın Pernambuco eyaletine bağlı Recife kentinde yaşanan peş peşe köpekbalığı saldırıları, bölgede büyük paniğe neden oldu. 24 saat içinde gerçekleşen iki ayrı olayda bir çocuk ve genç bir kadın ağır yaralanırken, her iki kurban da bacaklarını kaybetti.

24 Saatte İkinci Saldırı Şoku

İlk saldırının ardından bölgede endişe sürerken, ikinci olay Boa Viagem Plajı’nda meydana geldi. Denize giren 19 yaşındaki Marcela Vitória de Lima Santos, aniden köpekbalığının saldırısına uğradı. Çevrede bulunan vatandaşların müdahalesiyle sudan çıkarılan genç kadın hastaneye kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan Santos’un sağ bacağı, köpekbalığının verdiği ağır hasar nedeniyle diz üstünden ampute edildi. Doktorlar, genç kadının hayati tehlikeyi atlattığını ancak durumunun kritik olduğunu bildirdi.

Sivas'ta ırmakta su yükseldi genç ağaca çıkıp kurtuldu
Sivas'ta ırmakta su yükseldi genç ağaca çıkıp kurtuldu
İçeriği Görüntüle

11 Yaşındaki Çocuk da Aynı Kabusu Yaşadı

Bir gün önce aynı bölgede 11 yaşındaki João Lucas Castor Nemezio Sales de köpekbalığı saldırısına uğramıştı. Küçük çocuğun sol bacağı da kurtarılamayarak ampute edilmişti. Deniz biyologları, Recife kıyılarının köpekbalığı saldırıları açısından yüksek risk taşıyan bölgeler arasında yer aldığını belirtiyor. Özellikle Boa Viagem ve Piedade sahillerinde geçmiş yıllarda da benzer olayların yaşandığı ifade ediliyor. Peş peşe yaşanan saldırıların ardından yerel yönetimler harekete geçti. Sahil güvenlik ekipleri devriye sayısını artırırken, vatandaşlara riskli bölgelerde denize girmemeleri yönünde uyarılar yapıldı. Yetkililer, olayın nedenlerine ilişkin kapsamlı inceleme başlatıldığını açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ