Eğitim ve öğretim yılında bir dönem daha bitti; böylelikle yarıyıl tatiline girdik. Bugün milyonlarca öğrencimiz karnelerinin alma heyecanı ile neşe dolu ve adeta etrafı bir bahar çiçekleri gibi açarak şenlendiriyorlar. Hakları tabii, Rabbim her daim zihin açıklığı ve zeka versin, emeklerini boşa çıkarmasın. (Amin)

Bugününü ve yarınını daha iyi şekillendirmek ve belirli bir sisteme bağlamak adına bu karne günü çok önemlidir. Bütün öğrencilerimiz, aileleriyle karne notlarını kıyaslama yapmadan kendi içerisinde en güzel şekilde istişare ederek bir neticeye bağlamaları gerekir. Öğrencilerimiz de bunu fırsat bilip varsa noksanları yahut hataları, bunları iyi tahlil edip aynı hatalara düşmemelidirler.

Her zaman dile getiririz; elbette her şey okumak değildir. Önemli olan okurken Yunus Emre’nin dediği gibi: “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen ya nice okumaktır.”

Bunun içindir ki okuyup öğrenmek bilinçli ve kontrollü olmalıdır. Bu hususta sadece biz aile ve öğrencilerimize düşmüyor bu görev; bunların yanı sıra öğretmenlerimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımıza da görev düşüyor. Onlar da gelişen ve değişen hayat şartları karşısında en iyi eğitim sistemini geliştirip keşfederek uygulamalıdırlar.

Herkese şimdiden iyi tatiller diliyorum ve bol kitap okumanız dileğiyle bütün öğrencilerimizi ikinci döneme zinde, enerji dolu, istekli ve daha disiplinli bir çalışma gayreti ve aşkı içerisinde bekliyoruz.