Kahramanmaraş’ta geçici barınma alanı olarak kullanılan Umutkent Konteyner Kentinde meydana gelen yangın, kısa süreli paniğe neden oldu. İlk belirlemelere göre, konteynerlerden birinde başlayan yangın çevreye sıçramadan kontrol altına alındı.
Olay, akşam saatlerinde konteyner kentin bir bölümünde meydana geldi. Alevleri fark eden vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibi sevk edildi. Ekipler, konteyner kent personelinin de desteğiyle yangına kısa sürede müdahale etti.
Alevler büyümeden kontrol altına alınırken, hızlı ve koordineli çalışma sayesinde yangın kısa zamanda tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmaları titizlikle devam etti.
Konteyner kentte kalan vatandaşlar kısa süreli panik yaşasa da durumun kontrol altına alınmasıyla normale dönüldü.
Yangının Nedeni Araştırılıyor
Yangının çıkış sebebine ilişkin soruşturma başlatıldı. Teknik ekiplerin ve olay yeri inceleme birimlerinin yaptığı ön incelemede, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği ihtimali değerlendiriliyor.



