Ramazan Bayramı öncesinde Kahramanmaraş’taki binlerce emeklinin gözü bayram ikramiyelerine yapılacak olası artışta. Kulislerde konuşulan bilgilere göre, ikramiyelere bu yıl yüzde 25 zam yapılması bekleniyor.

Türkiye genelinde emeklilere yılda iki kez dini bayramlarda ödenen ikramiyeler, geçen yıl tek defada 4 bin lira olarak verilmişti. Bu yıl yapılacak yasal düzenleme ile ikramiye tutarının yukarı yönlü güncellenmesi öngörülüyor.

Çiftçilere 149,6 milyonluk ekonomik yardım bugün hesaplara yatırılıyor
Çiftçilere 149,6 milyonluk ekonomik yardım bugün hesaplara yatırılıyor
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş’ta da milyonlarca emekli, bayram öncesi ödenecek ikramiye miktarının netleşmesini bekliyor. Ödemelerden yaklaşık 17 milyon vatandaş yararlanacak. Artış oranının belirlenmesinde enflasyon verileri ve kamu maliyesinin durumu dikkate alınacak.

Ödemelerin bayramdan önce yetişebilmesi için yasal prosedürün TBMM’de bayrama en az 4-5 gün kala tamamlanması gerekiyor. Kahramanmaraş’ta emekliler, bayram ikramiyelerindeki bu artış haberini heyecanla takip ediyor.

Kaynak: AA