Ekran görüntüsü 2024-01-26 173050Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından işbirliğiyle düzenlenen "Kahramanmaraş Depremlerin Boyutu, Şehirlere Olan Etkisi ve Çözüm Önerileri" konulu kongre başladı. Bugün ve yarın olmak üzere iki gün sürecek olan kongre, depremin şehre olan etkilerini masaya yatırmayı ve çözüm önerilerini tartışmayı amaçlıyor.

Ekran görüntüsü 2024-01-26 172907Depremlerin Şehre Etkileri ve Çözüm Yolları Konuşulacak

Kahramanmaraş, deprem bölgesi olarak dikkat çekerken, bu konuda alınacak önlemler ve çözüm önerileri önem arz ediyor. Kongre, bölgedeki depremlerin boyutlarını, şehirlere olan etkilerini ve bu etkilerle başa çıkma yöntemlerini konu alacak. Aynı zamanda deprem sonrası şehirlerin nasıl daha dirençli hale getirilebileceği ve afet yönetimi konularında da uzman görüşlerine yer verilecek.

Ekran görüntüsü 2024-01-26 172949Uzmanlar ve Akademisyenler Bilgi Paylaşımında Bulunacak

Kongreye, deprem konusunda uzman olan akademisyenler, şehir yöneticileri, mühendisler ve diğer ilgili sektör temsilcileri katılıyor. Uzmanlar, bilgi ve deneyimlerini paylaşarak, Kahramanmaraş'ın deprem riski ve afet yönetimi konularında daha güvenli bir şehir olması için atılacak adımları tartışacaklar. Kongrenin sonunda ise şehre özgü çözüm önerileri raporlanaçak.

Kahramanmaraş'ta Otomatik Su Zammı: Her Ay Artış Devam Ediyor Kahramanmaraş'ta Otomatik Su Zammı: Her Ay Artış Devam Ediyor

GExhUlZXQAAWIKrDeprem Bilinci Oluşturulması Hedefleniyor

Kahramanmaraş'ta düzenlenen bu kongre, deprem bilinci oluşturmayı, toplumu afetlere karşı hazırlıklı hale getirmeyi ve deprem sonrası zararları en aza indirebilmek için stratejiler geliştirmeyi amaçlıyor. Uzmanlar, bu tür etkinliklerin toplumda deprem ve afet bilinci oluşturarak, önlemlerin alınması konusunda farkındalık yaratmada önemli bir rol oynadığını vurguluyor.

KSÜ Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Orhan Doğan görev sorumluluğumuzun bilinci içeresinde panel ve çalıştayların olduğu geniş bir kongre düzenledik. Yaşanan depremlerin boyutu ve şehirlere olan etkisini ele alarak ortak akılla çözümler üretmeyi hedeflemekteyiz. Kongrede depremin daha bilinci ve dirençli toplum olmayı hedeflemekteyiz. Afet den öğrendiklerimizi topluma anlatmak ve geleceğe örnek olmayı amaçlamaktayız’’ dedi.

KSÜ Rektörü, Prof. Dr. Alptekin Yasım,’’Her yönüyle depremi ele alacağız bu kongrede gıda, sosyal, dini hizmetler gibi konuların her yönüyle ele alacağımız bir kongre yapıyoruz buradan çıkacak sonuçlar ülkemize geleceğimize önemli katkı sağlamasını umuyoruz. Depremi yaşadık, fakat bundan sonra ne yapmamız gerekiyor diyerek kongrenin amacı ve öneminden bahsetti.

GExhUlRWkAAA_AqAk Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, Yeni alanlar yeni şehirler kurmak zorundayız. Deprem günü ulaşım ağının nasıl zarar gördüğünü gördük. İnsanlar bir litre suya muhtaçtı. Maliyetlide olsa mekânsal planlarımızı il düzeyinde yapmamız lazım neresi konut, neresi işyeri, neresi turizm alanları olacak bunları belirleyip yapılaşmayı buralarda geliştirmemiz lazım’’ dedi.

Kongre konuşmacılarından, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, İnsanlarımızın gelecekte yaşamaları muhtemel afetlere ışık tutmasını bu afetlerden en az düzeyde zarar görmelerini için bu çalışmada yer aldıklarını belirtti.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü, Prof. Dr. Orhan Tatar, 6 Şubat depremlerinin ardından Afad’ın yapmış olduğu çalışmalar ve bölgelerdeki konteyner kent ve konteyner sayısı gibi deprem sonrası yapılan çalışmaları anlattı.

Editör: SEVİLAY YUMUŞAK