Kahramanmaraş’ta 1 haftada 27 bin kişi sorgulandı: İşte Emniyet’in bilançosu
Kahramanmaraş’ta 1 haftada 27 bin kişi sorgulandı: İşte Emniyet’in bilançosu
İçeriği Görüntüle
Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesi, milli değerlere sahip çıkan anlamlı bir birlikteliğe sahne oldu. İlçede Türk bayrağına yönelik yapılan saygısızlığa karşı tepkilerini dile getirmek isteyen vatandaşlar, araçlarıyla cadde ve sokaklarda konvoy oluşturarak farkındalık yarattı. Yüzlerce aracın katıldığı konvoyda, ay-yıldızlı bayraklar dalgalanırken, katılımcılar birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konvoya 7’den 70’e her yaştan Nurhaklı yoğun ilgi gösterdi.
KONVOYDA TÜRK BAYRAKLARI DALGALANDI
Konvoya katılan araçlar, Türk bayraklarıyla süslenerek ilçe merkezinde uzun bir hat oluşturdu. Nurhak sokaklarında ilerleyen araçlardan zaman zaman marşlar yükselirken, vatandaşlar araç camlarından bayrak sallayarak milli duygularını ifade etti. Sadece bir araç konvoyu değil, adeta bir milli birlik yürüyüşü havasında geçen etkinlikte, vatandaşlar bu ülkenin ortak paydasının bayrak olduğunu vurguladı.
VATANDAŞLARDAN NET MESAJ: BAYRAĞIMIZ ONURUMUZDUR
Etkinliğe katılan Nurhaklılar, Türk bayrağının bu milletin namusu ve onuru olduğunu belirtti. Bayrağa yönelik yapılacak her türlü hakarete karşı sessiz kalmayacaklarını ifade eden vatandaşlar, bu tür olaylara karşı toplumsal duyarlılığın artırılması gerektiğine dikkat çekti. Konvoyda yer alan bazı vatandaşlar, “Bayrak sadece bir kumaş değil, bir milletin varoluşudur,” diyerek tepkilerini dile getirdi.
MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK VURGUSU
Konvoy boyunca sık sık “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atılırken, birlik ve beraberliğin önemine dair mesajlar da eksik olmadı. Etkinlik sonunda yapılan kısa açıklamada, toplum olarak bu tür hassasiyetlerin canlı tutulması gerektiği vurgulandı. Vatandaşlar, bu birlikteliğin sadece bir tepki değil, aynı zamanda ortak bir bilinç ve duruş olduğunu belirtti.

Muhabir: SEFA BAŞER