Kahramanmaraş’ta özellikle yaz aylarında sıkça görülen düğün konvoylarına yönelik yeni ve ağır yaptırımlar yürürlüğe girdi. Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlanarak resmen uygulamaya alındı.

Yeni düzenlemeyle birlikte trafikte tehlikeli hareketlerde bulunan sürücülere verilen para cezaları ciddi oranda artırılırken, idari yaptırımlar da ağırlaştırıldı.

Konvoy, Makas ve Ters Yöne Ağır Yaptırım

Kentte neredeyse her düğün sonrası oluşturulan konvoylar, zaman zaman ana arterlerde trafiğin kilitlenmesine neden oluyordu. Araçların yolu kapatması, ani frenler, makas atmalar ve uzun süreli duruşlar hem sürücüler hem de yayalar için risk oluşturuyordu.

Yeni düzenlemeye göre:

Anahtar Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatin Rüştü Kayıran’dan Esnaf İçin Kritik Çağrı
Anahtar Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatin Rüştü Kayıran’dan Esnaf İçin Kritik Çağrı
İçeriği Görüntüle
  • Trafikte makas atanlara,

  • Otoyol veya bölünmüş karayollarında ters istikamette araç kullananlara,

  • Konvoy halinde ya da bireysel şekilde trafiğin akışını engelleyenlere,

  • Diğer sürücülerin geçişini zorlaştıran veya tehlikeye atan keyfi hareketlerde bulunanlara

90 bin TL idari para cezası uygulanacak.

Ek Yaptırımlar da Devrede

Para cezasının yanı sıra, ihlali gerçekleştiren sürücülere yönelik ek idari yaptırımların da uygulanacağı bildirildi. Ehliyete el koyma ve trafikten men gibi uygulamaların da gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Yeni düzenlemeyle birlikte, Kahramanmaraş’ta düğün sonrası yapılan ve zaman zaman tehlikeli görüntülere sahne olan konvoyların büyük ölçüde sona ermesi bekleniyor.

Muhabir: YASEMİN ÇOLAK