Kahramanmaraş’ta yaşayan vatandaşlar, 12 Mart 2026 Perşembe günü bazı mahallelerde su kesintisi ile karşılaşacak. Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, planlı bakım ve altyapı çalışmaları nedeniyle bazı bölgelere su verilemeyecek. Kesintinin tahmini saatleri ve etkilenecek mahalleler ise şu şekilde sıralandı.

ONİKİŞUBAT İLÇESİNDE PLANLI SU KESİNTİSİ

  • 20.00 Tahmini Su Veriliş Saati: Piri Reis, Molla Gürani, Karacaoğlan, Ertuğrul Gazi, Gayberli, Barbaros ve Hacı Bayram Veli mahallelerinde su kesintisi uygulanacak.
  • 21.00 Tahmini Su Veriliş Saati: Ağcalı, Boğaziçi, Piri Reis ve Vadi mahallelerinde suyun tekrar verileceği tahmin ediliyor.

Yetkililer, vatandaşları bu kesintiye karşı önlem almaları konusunda uyardı. Özellikle ev ve işyerlerinde su depolamanın önemine değinildi.

DULKADİROĞLU İLÇESİNDE SU KESİNTİSİ

  • 19.00 Tahmini Su Veriliş Saati: Karacasu, Karşıyaka ve Osmanbey mahallelerinde suyun tekrar verileceği belirtiliyor.

KASKİ, çalışmaların planlandığı gibi ilerlemesi durumunda kesintilerin öngörülen saatlerde sona ereceğini açıkladı. Vatandaşların, ani durumlar için acil su stoklarını hazır bulundurmaları öneriliyor.

KAHRAMANMARAŞLILARA UYARI

Kültür ve Turizm Bakanı Kahramanmaraş’a Geliyor: Tarihi Eserler Açılacak
Kültür ve Turizm Bakanı Kahramanmaraş’a Geliyor: Tarihi Eserler Açılacak
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, planlı kesintilerin altyapı yenileme ve bakım çalışmaları için zorunlu olduğunu vurguladı. Ayrıca, kesinti sırasında su ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Haber merkezi

Muhabir: Mücahit KIR