Kahramanmaraş’ın Sultanları Elazığ’ı ağırlayacak
Kahramanmaraş’ın Sultanları Elazığ’ı ağırlayacak
İçeriği Görüntüle
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin Eylül ayı müdahale bilançosu açıklandı. Kent genelinde 7 gün 24 saat görev yapan ekipler, bir ay içerisinde toplam bin 59 olaya müdahale etti.
Eylül ayında gerçekleştirilen müdahalelerin büyük bölümünü yangınlar oluşturdu. İtfaiye ekipleri 669 yangına, 48 trafik kazasına, 8 su baskınına ve 334 diğer itfai olaya müdahalede bulundu.
Kahramanmaraş genelinde 23 şubede 398 personel ve 76 araçla hizmet veren Büyükşehir İtfaiyesi, olaylara müdahalenin yanı sıra yangın ve afetlere karşı eğitim çalışmalarını da sürdürdü. Eylül ayında kamu kurumları, okullar ve özel kuruluşlarda gerçekleştirilen eğitimlerde toplam 687 kişiye ulaşıldı.
EYLÜL AYINDA 669 YANGINA MÜDAHALE EDİLDİ
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinin Eylül ayında görev aldığı toplam olay sayısı bin 59 olarak açıklandı.
Bir aylık dönemde 669 yangın, itfaiyenin müdahale ettiği olaylar arasında ilk sırada yer aldı.
Ekipler aynı dönemde kent genelinde meydana gelen 48 trafik kazasında görev yaptı. Ayrıca 8 su baskınına müdahale edilirken, diğer itfai olayların sayısı 334 olarak kayıtlara geçti.
Açıklanan dört kategorinin toplamı bin 59 olaya ulaştı.
23 ŞUBEDE 398 PERSONEL GÖREV YAPIYOR
Büyükşehir İtfaiyesinin Kahramanmaraş genelindeki teşkilat yapısına ilişkin veriler de paylaşıldı.
Buna göre itfaiye, şehir genelindeki 23 farklı şubede toplam 398 personelle hizmet veriyor.
Teşkilatın araç filosunda ise 76 araç bulunuyor.
İtfaiye ekipleri yangın, trafik kazası, su baskını ve kurtarma çalışmaları başta olmak üzere farklı olaylara karşı 7 gün 24 saat görev yapıyor.
BİR AYDA 48 TRAFİK KAZASINDA GÖREV ALDILAR
Eylül ayı verilerinde trafik kazalarına yönelik müdahaleler de yer aldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri bir ay içerisinde 48 trafik kazasına müdahale etti.
Aynı dönemde 8 su baskınında görev alan ekiplerin, bu iki kategori dışında kalan diğer 334 itfai olaya da müdahalede bulunduğu belirtildi.
687 KİŞİYE YANGIN VE AFET EĞİTİMİ VERİLDİ
İtfaiye ekipleri Eylül ayında olaylara müdahalenin yanı sıra eğitim faaliyetleri de gerçekleştirdi.
Kamu kurumları, okullar ve özel kuruluşlarda düzenlenen programlarda toplam 687 kişiye yangın ve afet eğitimi verildi.
Eğitimlerde katılımcılara yangın sırasında uygulanması gereken müdahale yöntemleri, afet durumlarında güvenli tahliye, ilk müdahale teknikleri ve acil durumlarda yapılması gerekenlere ilişkin bilgiler aktarıldı.
Programlarda teorik anlatımların yanı sıra uygulamalı eğitimlere de yer verildi.
Büyükşehir İtfaiyesi, yangın ve diğer acil durumların önlenmesine yönelik denetim, bilgilendirme ve eğitim çalışmalarını da sürdürüyor.

Kaynak: KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ