Hatay’ın Antakya ilçesinde 24 gündür kayıp olan 27 yaşındaki Uğur Çalışkan’dan hâlâ haber alınamıyor. Van’dan çalışmak için Hatay’a gelen ve Serinyol Mahallesi’nde yaşayan Çalışkan’ın kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Bipolar bozukluk teşhisi bulunduğu öğrenilen ve tedavi gördüğü belirtilen genç, 19 Şubat sabahı kaldığı dayısının evinden ayrıldıktan sonra ortadan kayboldu. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine bölgede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. AFAD ekiplerinin koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda ormanlık alanda gence ait olduğu belirtilen elbiseler, terlik, telefon ve cüzdanın bir taş üzerinde bulunması dikkat çekti. Ancak yapılan aramalara rağmen gencin izine henüz ulaşılamadı. Ailesi ise belirsizliğin kendilerini derinden etkilediğini ifade ederek bir an önce sonuç alınmasını istiyor.

19 ŞUBAT’TAN BU YANA KAYIP OLARAK ARANIYOR
27 yaşındaki Uğur Çalışkan’ın kaybolma olayı 19 Şubat sabahı Antakya’nın Serinyol Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Van’dan Hatay’a çalışmak amacıyla gelen Çalışkan, bir süredir dayısının evinde misafir olarak kalıyordu.
Sabah saatlerinde evde bulunan pencerenin sinekliğini parçalayarak evden ayrıldığı öğrenilen gençten daha sonra haber alınamadı. Ailenin durumu yetkililere bildirmesi üzerine bölgede arama çalışmaları başlatıldı.
AFAD ekiplerinin koordinesinde yürütülen arama çalışmalarına jandarma ve diğer ekipler de destek verdi. Ancak geçen süreye rağmen gencin izine henüz ulaşılamadı.

ORMANLIK ALANDA EŞYALARI BULUNDU
Arama çalışmaları sırasında ekipler, ormanlık bir alanda dikkat çeken bir bulguya ulaştı. Yapılan taramada gence ait olduğu belirtilen elbiseler, cep telefonu, cüzdan ve terlik bir taş üzerinde bulundu.
Bu gelişme üzerine ekipler arama çalışmalarını söz konusu bölgede yoğunlaştırdı. Ancak yapılan tüm incelemelere rağmen gencin nerede olduğu henüz belirlenemedi.
Ekipler bölgede drone destekli tarama faaliyetlerini sürdürürken, farklı ihtimaller üzerinde de değerlendirmeler yapılıyor.

AİLESİNDEN YETKİLİLERE ÇAĞRI
Kayıp gencin ağabeyi Tarık Çalışkan, yaşadıkları belirsizliğin aile için çok ağır olduğunu ifade etti. Kardeşinin bir an önce bulunmasını istediklerini söyleyen Çalışkan, günlerdir umutla beklediklerini dile getirdi.
Çalışkan yaptığı açıklamada, “19 Şubat’tan bu yana kardeşim kayıp. Bugün 24 gün oldu ve hâlâ bir iz bulunamadı. Arama çalışmaları devam ediyor ama bir sonuç alamadık. En son elbiseleri bulundu ancak sonrasında hiçbir gelişme yaşanmadı” dedi.
Ailenin sosyal medya yazışmaları ve telefon sinyalleri üzerinden de araştırmalar yaptığı öğrenildi.

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
AFAD ekipleri tarafından bölgede drone destekli arama çalışmaları sürdürülüyor. Ormanlık alanlarda yapılan tarama faaliyetlerinin yanı sıra gencin bulunabileceği farklı bölgelerde de araştırmalar yapılıyor.
Aile ise kardeşlerinin bir an önce bulunmasını istediklerini ifade ederek yetkililerden çalışmaların devam etmesini talep etti. Ağabey Tarık Çalışkan, belirsizliğin kendileri için en zor durum olduğunu belirterek kardeşinin canlı ya da cansız bulunmasını istediklerini söyledi.
Yetkililer ise arama çalışmalarının sürdüğünü ve tüm ihtimallerin değerlendirildiğini ifade etti.

Kaynak: İHA




