Torun Sahibi Ninelerin Okuma Yazma Azmi Gönülleri Isıtıyor

Gaziantep’te yaşları 60 ile 85 arasında değişen torun sahibi nineler, yıllar sonra okuma yazma öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor. Zor şartlar nedeniyle çocuklukta yarım kalan eğitimlerini tamamlamak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği okuma yazma kursuna katılan ninelerin azmi ve başarısı takdir topluyor.

Gaziantep’te Torun Sahibi Ninelerin Okuma Yazma Azmi Takdir Ediliyor (1)

Yıllar Sonra Okuma Yazmayı Öğrenmenin Sevincini Yaşıyorlar

Çocuk yaşta çeşitli nedenlerle okula gidemeyen veya eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan nineler, artık cadde ve sokak tabelalarını okuyabiliyor, adını soyadını yazabiliyor, tek başına bankaya gidip emekli maaşlarını ATM’den çekebiliyorlar. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen kurs, yaşlılara sadece okuma yazmayı değil, aynı zamanda müzik, resim ve ahşap boyama gibi kursları da sunuyor.

Gaziantep’te Torun Sahibi Ninelerin Okuma Yazma Azmi Takdir Ediliyor (2)

Torun Sahibi Ninelerin Hayallerine Köprü: Eğitim Merkezi

85 yaşındaki Aysel İyikasap, yıllarca hayalini kurduğu okuma yazmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti:
“Biz bu merkeze vakit geçirmek için gelirdik. Sonra okuma yazma kursuna başladık ve artık herkes öğreniyor. Başkanımız Fatma Şahin’e çok teşekkür ederiz.”

Bakan Yumaklı: Kasım ayında 122 binin üzerinde gıda denetimi yapıldı
Bakan Yumaklı: Kasım ayında 122 binin üzerinde gıda denetimi yapıldı
İçeriği Görüntüle

Gaziantep’te Torun Sahibi Ninelerin Okuma Yazma Azmi Takdir Ediliyor (3)

Okuma Yazmanın Yaşı Yok

İlkokul üçe kadar okuyan ancak ailesinin engellemeleri nedeniyle eğitimini tamamlayamayan 68 yaşındaki Ünzile Çolakfakıoğlu, “Okuma yazmayı çocuklarla birlikte öğrendim. Hayalim hep doktor ya da öğretmen olmaktı. Bu merkezde hayallerimiz gerçek oldu,” dedi.

Gaziantep’te Torun Sahibi Ninelerin Okuma Yazma Azmi Takdir Ediliyor (5)

Yaşlılara Özel Eğitim Modeli

Okuma yazma öğretmeni Alpaslan Kar, “Yaşlı kursiyerlerimiz önce alfabeyi öğreniyor, sonra adını yazıyor, hayallerini ifade eden öyküler yazmaya başlıyor. Bu eğitimler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü protokolü kapsamında veriliyor,” diye anlattı.

Gaziantep’te Torun Sahibi Ninelerin Okuma Yazma Azmi Takdir Ediliyor (6)

Aileleri ve Komşuları Gururlandıran Azim

Kursa katılan ninelerin azmi ailelerini ve çevresini de duygulandırıyor. Kendilerine sağlanan imkanlar için belediyeye teşekkür eden nineler, artık daha özgür ve bağımsız yaşam sürdüklerini dile getirdi.

Kaynak: iha