Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Oğuzlar köyünde, Ramazan Bayramı'nın birinci günü maneviyat dolu bir ziyaret facia ile sonuçlandı. Edinilen bilgilere göre, 35 yaşındaki 3 çocuk annesi Gamze Yıldırım, yanına 48 yaşındaki ablası Beyaz Çakmak’ı da alarak vefat eden annesi Elif ve babası Bünyamin Özsevgiç’in kabirlerini ziyaret etmek üzere köy mezarlığına gitti. İki kardeş, annelerinin mezarı başında Kur’an okuyup dua ettikleri sırada, Gamze Yıldırım’ın bir süredir boşanma aşamasında olduğu ve aralarında husumet bulunan eşi Habip Emre Yıldırım (38) mezarlığa geldi. Yanında getirdiği av tüfeğiyle eşine ve baldızına acımasızca ateş açan saldırgan, olayın ardından hızla kayıplara karıştı. Çevredeki vatandaşların silah seslerini duyarak ihbarda bulunması üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan ilk kontrollerde Gamze Yıldırım’ın başından aldığı isabetle olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Karnından ağır yaralanan abla Beyaz Çakmak ise ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alındı. İşte Türkiye’yi yasa boğan mezarlıktaki o kanlı pusunun ayrıntıları ve katil zanlısının ifadesine dair sarsıcı detaylar...

BAYRAM SABAHI MEZARLIKTA PUSU: ANNESİNİN DİZİNİN DİBİNDE CAN VERDİ
Olayın tanıkları ve köy sakinleri, bayram sabahı yaşanan bu vahşet karşısında büyük şok yaşadı. Gamze Yıldırım’ın, boşanma sürecinde olduğu eşinden kaçmak ve huzur bulmak için ailesinin yanına sığındığı öğrenildi. Ancak katil zanlısı Habip Emre Yıldırım’ın, eşinin mezarlığa gideceğini önceden tahmin ederek pusu kurduğu iddia edildi. Saldırı sırasında mezarlıkta dua seslerinin yerini bir anda silah sesleri ve çığlıklar aldı.
Gamze Yıldırım’ın cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Talihsiz kadının, dua ettiği annesinin mezarının hemen yanı başında hayatını kaybetmesi, olayın trajedisini bir kat daha artırdı. Jandarma ekipleri, saldırganın kaçış güzergahlarını abluka altına alarak geniş çaplı bir operasyon başlattı. Kısa süreli takibin ardından katil zanlısı, suç aleti olan av tüfeğiyle birlikte saklandığı yerde yakalanarak gözaltına alındı.

VURULDUĞU MEZARLIKTA SON YOLCULUK: TABUTUN BAŞINDA FERYATLAR YÜKSELDİ
Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gamze Yıldırım’ın cenazesi yakınları tarafından teslim alındı. Cenaze aracıyla katledildiği Oğuzlar köyüne getirilen Yıldırım için köy camisinde hüzünlü bir tören düzenlendi. Cenazeye katılan yakınları ve köylüler, tabutun başında gözyaşlarına boğuldu. 3 çocuğun annesiz kaldığı bu dramda, Gamze Yıldırım’ın yakınları "Bayramımızı zehir ettiler, bu kaçıncı kadın cinayeti?" diyerek isyan etti.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gamze Yıldırım, sadece bir gün önce annesine dua etmek için gittiği ve saldırıya uğradığı aynı mezarlıkta toprağa verildi. Köy mezarlığında dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlanan genç kadının mezarı, annesi ve babasının kabrinin yakınında hazırlandı. Cenaze törenine katılan vatandaşlar, kadına yönelik şiddetin son bulması için yetkililere çağrıda bulundu.
ABLANIN DURUMU KRİTİK, KATİL ZANLISI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan Beyaz Çakmak’ın Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavisi ciddiyetini koruyor. Karnına isabet eden saçmalar nedeniyle iç organlarında hasar oluşan Çakmak’ın yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdiği bildirildi. Ailesi, hastane bahçesinde iyi bir haber alabilmek için umutla bekleyişini sürdürüyor.

Gözaltına alınan Habip Emre Yıldırım’ın jandarmadaki ifade işlemleri ise devam ediyor. İlk bilgilere göre zanlının, eşinin kendisinden boşanmak istemesini hazmedemediğini ve bu nedenle saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediği öne sürüldü. "Kasten öldürme" ve "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından dosyası hazırlanan zanlının, ifade işlemlerinin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Bölge halkı, bayramı kana bulayan bu caninin en ağır cezayı almasını istiyor.






