Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Muhammed el-Emin Camisi’nin önünde yaşanan olay, çevredeki vatandaşların tepkisine neden oldu. Cami girişine gelen bir kadın, kıyafetlerini çıkararak yarı çıplak halde dans etmeye başladı. Çevredekilerin uyarılarına rağmen hareketlerine devam eden kadın, bir süre sonra caminin girişinin bulunduğu alana idrarını yaptı.
Olay sırasında kadının başını ve vücudunun ön kısmını altın rengi bir maddeyle kapladığı görüldü. Çevrede bulunan vatandaşlar, kadının davranışlarına tepki göstererek kendisini bölgeden uzaklaşması konusunda uyardı.
YAŞANANLARI TİKTOK ÜZERİNDEN CANLI YAYIMLADI
Cami önündeki olayın dikkat çeken ayrıntılarından biri de kadının yaşananları sosyal medya üzerinden paylaşması oldu. Kadının, olay anlarını TikTok hesabından canlı yayımladığı bildirildi.
Çevredekilerin tepkilerine rağmen davranışlarını sürdürmesi ve cami girişinde yaşananlar, olayın daha fazla dikkat çekmesine yol açtı.
LÜBNAN GÜVENLİK GÜÇLERİ HAREKETE GEÇTİ
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine Lübnan güvenlik güçleri olayla ilgili harekete geçti. Kadının, olayın ardından güvenlik güçlerince gözaltına alındığı bildirildi.
Lübnan basınında 24 Ekim 2026 tarihinde yayımlanan haberlere göre olay, cuma gecesini cumartesiye bağlayan saatlerde Beyrut'un merkezinde bulunan Muhammed el-Emin Camisi'nin önünde meydana geldi.
KADININ KİMLİĞİNE İLİŞKİN İNCELEME BAŞLATILDI
İlk bilgilere göre gözaltına alınan kadının üzerinde kimlik tespitine yardımcı olacak herhangi bir resmi belge bulunamadı. Kadının kimliğinin belirlenmesi ve olayın nedenlerinin aydınlatılması için inceleme başlatıldığı aktarıldı.
Olayla ilgili resmi makamlar tarafından yapılacak açıklamalar beklenirken, kadının davranışlarının nedeni ve hakkında uygulanacak işlemlere ilişkin ayrıntılar henüz netlik kazanmadı.


