Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nın son gününde çocuk edebiyatının sevilen yazarlarından Şermin Yaşar, okurlarıyla buluştu. KAFUM'da gerçekleştirilen imza etkinliğinde özellikle çocukların yoğun ilgisi dikkat çekerken, yazarın kitaplarını imzalatmak isteyen ziyaretçiler uzun kuyruklar oluşturdu.

"Gel ve Fark Et" temasıyla gerçekleştirilen kitap fuarının onuncu gününde düzenlenen etkinlikte, çocuklar sevdikleri yazarı yakından görme ve onunla tanışma fırsatı buldu. Kitaplarını imzalatmak için saatlerce sıra bekleyen minik okurlar, Şermin Yaşar ile bir araya gelmenin heyecanını yaşadı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuarda çocukların kitaplara ve yazarlara gösterdiği ilgi, etkinliğin son gününde de devam etti.
Şermin Yaşar'ın imza programına katılan çocuklar, hem yazarın eserleri hakkındaki düşüncelerini hem de kitap fuarında yaşadıkları deneyimleri anlattı.

ŞERMİN YAŞAR İÇİN KAFUM'DA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU
-
Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, son gününde çocuk edebiyatının tanınan isimlerinden Şermin Yaşar'ı ağırladı.
KAFUM'da düzenlenen imza etkinliği, özellikle çocuk okurların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Yazarın kitaplarını imzalatmak isteyen çocuklar ve diğer ziyaretçiler, imza alanında uzun kuyruklar oluşturdu.
Saatlerce sıra bekleyen çocuklar, Şermin Yaşar ile tanışarak kitaplarını imzalatma fırsatı buldu.
İmza programı, kitap fuarının son gününde gerçekleştirilen dikkat çekici etkinliklerden biri oldu.

ÇOCUKLAR SEVDİKLERİ YAZARLA TANIŞMANIN HEYECANINI YAŞADI
Şermin Yaşar'ın imza gününe katılan çocuklar, kitaplarla kurdukları bağı ve yazara duydukları sevgiyi dile getirdi.
Bazı çocuklar fuara aileleriyle gelirken bazıları ise öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla etkinliğe katıldı.
Minik okurlar, kitaplarını imzalatmanın yanı sıra sevdikleri yazarı yakından görmenin de kendileri için önemli olduğunu anlattı.
Etkinliğe katılan çocukların açıklamalarında kitap okuma sevgisi, hayal gücü ve yeni eserlerle tanışmanın verdiği mutluluk öne çıktı.

MİNA ACER ŞERMİN YAŞAR'IN BÜTÜN KİTAPLARI BENDE VAR
Kitap fuarını her yıl ziyaret ettiğini belirten Mina Acer, Şermin Yaşar'ın eserlerini büyük bir beğeniyle okuduğunu söyledi.
Acer, fuara ve yazara duyduğu ilgiyi şu sözlerle anlattı:
"Kitap fuarına her sene geliyorum. Şermin Yaşar'ı da çok seviyorum, bütün kitapları bende var. Kitapları da çok beğendim."
Mina Acer'in açıklamaları, çocuk okurların sevdikleri yazarları takip etme ve kitaplarıyla buluşma konusundaki ilgisini ortaya koydu.

HATİCE ALTUN KİTAP OKURKEN KENDİMİ HİKÂYENİN İÇİNDE HİSSEDİYORUM
Fuarı okul arkadaşlarıyla birlikte ziyaret eden Hatice Altun ise kitap okumanın hayal gücü üzerindeki etkisine dikkat çekti.
Kitap fuarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Altun, şunları söyledi:
"Buraya okul arkadaşlarımla birlikte geldim ve burayı çok beğendim. Kitap fuarları insanın hayal gücünü genişletiyor. Kitapları okurken onların içerisindeymişim gibi hissediyorum. Şermin Yaşar'ı çok seviyorum, kitaplarında bize öğütler veriyor. Kitaplarının hepsi çok güzel."
Altun'un sözlerinde, kitapların yalnızca okunacak eserler değil, aynı zamanda çocukların hayal dünyasını zenginleştiren hikâyeler olduğu düşüncesi öne çıktı.

FERİDE SÜMEN İLK KEZ TANIŞACAĞIM, ÇOK HEYECANLIYIM
Öğretmeni ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte kitap fuarına katılan Feride Sümen de Şermin Yaşar'la ilk kez tanışacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Fuar sayesinde yeni kitaplar keşfettiğini anlatan Sümen, duygularını şu sözlerle ifade etti:
"Burada yeni kitaplar öğrendim. Sınıf arkadaşlarım ve öğretmenlerimle buraya geldiğim için de çok mutlu oldum. Kitaplarımı Şermin Yaşar'a imza attıracağım için çok mutluyum. Birçok kitabını okudum. Çok heyecanlıyım ve ilk kez tanışacağım."
Feride Sümen'in açıklamaları, imza etkinliğinin özellikle sevdiği yazarla ilk kez karşılaşacak çocuklar için taşıdığı anlamı gösterdi.

SELİN ÖZDEMİR KİTAP FUARINI ÇOK BEĞENDİM
Şermin Yaşar'ın eserlerini severek okuduğunu söyleyen Selin Özdemir de kitap fuarına ilişkin olumlu düşüncelerini paylaştı.
Özdemir, "Şermin Yaşar'ı çok seviyorum ve güzel kitapları var. Kitap fuarını çok beğenerek gezdim, içerikler çok güzel" ifadelerini kullandı.
Minik okurun açıklaması, fuardaki kitap çeşitliliğinin ve etkinliklerin çocuklar tarafından ilgiyle karşılandığını ortaya koydu.

11. ULUSLARARASI KAHRAMANMARAŞ KİTAP FUARI'NDA SON GÜN
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin "Gel ve Fark Et" temasıyla düzenlediği 11. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, onuncu gününde de yazarları ve okurları bir araya getirdi.
Anadolu'nun en büyük kitap fuarı olarak tanıtılan organizasyonda, farklı alanlardan şair, yazar ve fikir insanları kitapseverlerle buluştu.
Fuarın son gününde gerçekleştirilen Şermin Yaşar imza etkinliği ise çocukların yoğun katılımıyla öne çıktı.
KAFUM'daki programda çocuklar, kitaplarını imzalatırken sevdikleri yazarla tanışmanın heyecanını yaşadı.

KAHRAMANMARAŞ'TA ÇOCUKLARIN KİTAP SEVGİSİ ÖNE ÇIKTI
Şermin Yaşar'ın imza etkinliğine katılan çocukların açıklamalarında kitap okuma alışkanlığı ve edebiyata duydukları ilgi dikkat çekti.
Mina Acer, yazarın bütün kitaplarına sahip olduğunu belirtirken Hatice Altun, kitap okurken kendisini hikâyelerin içinde hissettiğini anlattı.
Feride Sümen, sevdiği yazarla ilk kez tanışacak olmanın heyecanını paylaşırken Selin Özdemir de fuardaki içerikleri beğendiğini dile getirdi.
Çocukların bu ifadeleri, Kahramanmaraş Kitap Fuarı'nın yalnızca kitapların sergilendiği bir organizasyon olmadığını, aynı zamanda okurların yazarlarla doğrudan buluşabildiği bir etkinlik ortamı sunduğunu gösterdi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fuarın son gününde gerçekleşen buluşma, minik okurların Şermin Yaşar'a gösterdiği yoğun ilgiyle tamamlandı.
Kaynak: KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ




