Kahramanmaraş İstiklal Spor’un 3. Lig play-off finalinde Ayvalıkgücü Belediyespor’u 3-1 mağlup ederek 2. Lig’e çıkması, kentte büyük sevinçle karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, takımı tebrik ederek duygusal mesajlar paylaştı.
6 Şubat depremlerinde 14 sporcusunu yitiren İstiklal Spor’un bu başarısı, yalnızca sportif bir kazanç olarak değil, aynı zamanda şehrin toparlanma sürecinin sembolü olarak da değerlendirildi. Başkan Görgel mesajında, “Rabbime sonsuz hamdolsun. 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz sporcularımızın ruhu şad olsun. İstiklalspor’umuzun şampiyonluğu, o günleri unutmadan, birlik ve azimle yeniden ayağa kalktığımızın bir göstergesidir” dedi.
Başkan Görgel, açıklamasında şampiyonluğa ulaşan tüm kadroya da teşekkür ederek, “O günden bugüne alın teri döken teknik heyetimize, kulüp yönetimimize ve asla pes etmeyen kahraman sporcularımıza teşekkür ediyorum. Bu şampiyonluk tüm Kahramanmaraş’a armağan olsun” ifadelerine yer verdi.
Ayvalıkgücü karşısında alınan tarihi galibiyetin ardından sosyal medyada Kahramanmaraşlı binlerce vatandaş, İstiklalspor’un başarısını coşku dolu mesajlarla kutladı. Şampiyonluk kutlamaları kent merkezinde gece geç saatlere kadar sürdü.
Yeni sezonda TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan Akedaş Epsaş Kahramanmaraş İstiklal Spor’un, daha büyük başarılar elde etmesi için kentte tam destek seferberliği başlatıldı. Spor kamuoyu, takımın 2. Lig'de de adından sıkça söz ettireceğine inanıyor
Muhabir: SEFA BAŞER


