Yangın, Ormana Sıçramadan Söndürüldü, Sebebi Araştırılıyor
Antalya'nın Alanya ilçesinde, Cikcilli Mahallesi Taşbaşı Sokak'ta makilik alanda başlayan yangın, hızlı bir müdahaleyle ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni ise yetkililer tarafından araştırılmaya devam ediyor.
Yangının Hızlı Müdahaleyle Söndürülmesi
Yangın, sabah saat 10.30 sıralarında Cikcilli Mahallesi’nde makilik alanda başladı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar, hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale etti. Ekiplerin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde, yangın ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı.
Safari Turu Yapan Turistler Geri Dönmek Zorunda Kaldı
Yangının etkisiyle, bölgede safari turu yapan bir turist kafilesi, yolların kapanması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Yaşanan bu aksaklık, turistlerin keyifli bir gün geçirmesini engelledi. Ancak, itfaiye ekiplerinin başarılı çalışması, yangının daha büyük bir felakete dönüşmesini önledi.
Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor
Yangının çıkış nedeni hakkında yetkililer, detaylı bir araştırma başlatmış durumda. Alanya ilçesinde son zamanlarda benzer yangınların önlenmesi için alınan önlemler de yeniden gözden geçirilecek. Yangının tam olarak nasıl başladığı ve hangi faktörlerin etkili olduğu, önümüzdeki günlerde yapılacak incelemelerle netleşecek.





