İmam Hatip Muhammed Doğaç, Gana'da Kurban Sevincine Ortak Oldu

Adana’nın Feke ilçesinde görev yapan İmam Hatip Muhammed Doğaç, Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) 2025 yılı Kurban organizasyonu kapsamında Afrika’ya gönül köprüsü kurdu. Türkiye’den vekâlet yoluyla gönderilen kurban bağışlarını Afrika’nın Gana ülkesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Doğaç, hem et dağıttı hem de çocuklarla gönül bağı kurdu.

Gana’nın 9 Bölgesine Ulaşıldı, Binlerce Hisse Dağıtıldı

Türkiye Diyanet Vakfı’nın organizasyonuyla Gana’nın kırsal bölgelerinde toplam 1.405 büyükbaş kurban, 9.835 hisseye bölünerek ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Görevli İmam Hatip Muhammed Doğaç, emanet edilen kurbanların her birinin büyük bir titizlikle, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldığını belirtti.

"Vakfa emanet edilen vekâlet kurbanlarını, aziz milletimizin selamıyla Afrika’daki kardeşlerimize teslim ettik. Rabbim kurbanları kabul eylesin,” ifadelerini kullanan Doğaç, bölge halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Adana’dan Gana’ya Kurban Kardeşliği Türkiye’nin Yardım Eli Afrika’da Bayrak Daldırdı (2)

Ay-Yıldızlı Bayrağın Gölgesinde Gönüller Birleşti

Kurban dağıtımı sırasında sadece et değil, dostluk ve kardeşlik de paylaşıldı. Türk görevliler, Afrikalı çocuklarla futbol maçı yaptı. Maç sırasında Türk bayrakları açıldı, "Türkiye’ye selam olsun!" sesleri yükseldi.

Bu renkli anlar, kurban organizasyonunun maddi yardımla sınırlı kalmadığını, manevi ve kültürel bir etkileşim sağladığını gösterdi. Çocukların gözlerindeki mutluluk ve heyecan, kilometrelerce öteden gelen dayanışmanın etkisini gözler önüne serdi.

Gönüller Arasında Köprü Kuruldu

Organizasyon boyunca görevli din görevlileri, sadece yardım dağıtmakla kalmadı; bölgedeki ailelerle birebir ilgilenerek dostluklar kurdu. Özellikle çocuklarla yapılan etkinlikler, gönüllerde derin izler bıraktı.

TDV’nin yürüttüğü bu anlamlı faaliyet, kurbanın sadece kesilen bir hayvan değil, dayanışmanın ve kardeşliğin en somut ifadesi olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Türkiye’nin Merhamet Eli Afrika’da

Türkiye’nin dört bir yanından bağış yapan hayırseverlerin emanetleri, Diyanet’in koordinasyonuyla Afrika’nın ücra köylerine kadar ulaştırıldı. Bu çabalar, ülkemizin yardımseverlik ve insan odaklı yaklaşımının global çapta nasıl karşılık bulduğunu ortaya koydu.

Kaynak: İHA