Otomobilin Çarptığı 54 Yaşındaki Kadın Öldü
Otomobilin Çarptığı 54 Yaşındaki Kadın Öldü
İçeriği Görüntüle

Tayvan’da 20 yaşındaki bir üniversite öğrencisi, kış tatili sırasında dört gün üç gece boyunca uyumadan bilgisayar oyunları oynadıktan sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

Basına yansıyan haberlere göre, öğrencinin ailesi defalarca dinlenmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuş, ancak genç bu uyarılara kulak asmamıştı. Dört gün boyunca yemek ve temel ihtiyaçlarını ihmal eden öğrenci, gecenin ilerleyen saatlerinde beynindeki bir atardamarın yırtılması sonucu ağır beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdi.

Uzmanlardan Kritik Uyarı

Nöroloji uzmanları, uzun süreli uykusuzluğun kan basıncını aşırı yükselttiğini, damar duvarlarında yırtılmalara yol açabildiğini ve özellikle genetik yatkınlığı olan kişilerde inme ve beyin kanaması riskini önemli ölçüde artırdığını belirtiyor.

Tayvan’da daha önce de internet kafelerde günlerce oyun oynayan gençlerin ani ölümleri zaman zaman gündeme gelmişti. Bu üzücü olay, aşırı oyun oynama ve uykusuzluğun sağlık üzerindeki ciddi etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ