Ordu’da uzun yıllar turizm sektöründe üst düzey yöneticilik yapan Sezgin İğneci, küresel ısınmaya dikkat çekmek için mesleğini bıraktı ve şehirde susuz, mobil araç yıkama hizmetini hayata geçirdi.
SİVASLI GİRİŞİMCİ ORDU’DA YENİ BİR MODEL BAŞLATTI
Aslen Sivas Koyulhisar kökenli olan Sezgin İğneci, Ordu’da uzun yıllardır turizm sektöründe yöneticilik yaptı. Çalıştığı yıllarda müşterilerin araç yıkama sorunlarını gözlemleyen İğneci, bu ihtiyaçtan yola çıkarak farklı bir fikir geliştirdi. Artık minibüsünü mobil bir iş yerine dönüştüren İğneci, araç sahiplerinin bulundukları yerde araçlarını susuz ve çevre dostu şekilde temizliyor.

YÖNETİCİLİKTEN MOBİL GİRİŞİMCİLİĞE
Sezgin İğneci, turizm sektöründe yaşadığı tecrübeleri şöyle özetliyor:
"Turizm sektöründe yoğun bir talep vardı, fakat biz bu talebi her zaman karşılayamıyorduk. Müşterilerimiz işletmelerimize geldiklerinde araçlarını yıkatacak yer bulamıyorlardı. Ben de bölgede tek olma özelliğiyle bir proje geliştirdim. Küresel ısınmanın etkilerini artık ülkemizde de hissediyoruz. Biz de araçlarımızı susuz olarak temizleyerek hem çevreyi koruyor hem de hizmet sunuyoruz. Araçların içini, su ve kimyasal ürün kullanmadan buharlı şekilde dezenfekte ediyoruz."
ARAÇLAR BULUNDUKLARI NOKTADA TEMİZLENİYOR
İğneci, hizmet modelini şöyle anlatıyor:
"Araçlarımız bazen yaylalardan geliyor ve çok çamurlu oluyor. Bu durumlarda az miktarda su kullanıyoruz, ardından özel solüsyonlarla susuz yıkamayı sürdürüyoruz. Bu yöntem araçlara zarar vermiyor, çizik oluşturmaz. İnsanların yoğun çalışma saatlerini göz önünde bulunduruyoruz ve araçlarını bulundukları noktada, mobil olarak temizliyoruz."
Susuz ve mobil araç yıkama, hem zaman tasarrufu sağlıyor hem de su tasarrufu ile küresel ısınmaya karşı farkındalık yaratıyor. Sezgin İğneci’nin bu girişimi, Ordu’da çevreye duyarlı girişimciliğin güzel bir örneği olarak öne çıkıyor.
Kaynak: İHA




