İzmir tüm güzellikleri içerisinde barındıran yurdumuncennet köşesi,bu güzelliklere İzmir’de yaşayan bir güzel adam Murat Özbilir vearkadaşları ülkemin dört bir yanında bulunan Kahramanmaraş’lı hemşehrilerimizinkurduğu dernek başkanlarımızı buluşturarak buraya ayrı bir güzellik,heyecan ve anlam yüklediler.

 

Kıymetli okurlarım Cuma –Salı günleri arasında butoplantıya katılarak bu heyecan ve güzelliği yaşayan şanslı kişilerden biriside ben oldum.

 

Gelelim Kahramanmaraş Büyükşehir belediyesi ve Madotarafından destek ve katkı verilerek hazırlanan toplantıya son derece mükemmelve nezih bir mekanda aynı şekilde hazırlık yapılan bir organizasyon olmuş,hattaMurat Özbilir başkan tarafından gerek uçakla,gerek otobüslerle ve de gereksekendi araçları ile gelenler için tüm ayrıntılar düşünülmüş ve tüm iletişimkanallarının kullanıldığını görmek bizleri ayrıca mutlu etti.

 

Toplantı öncesinde,esnasında ve sonrasında Murat Özbilirbaşkanın etrafında hemşehrilerimizin kenetlendiğini görmek ve etkinliğisahiplenmedeki heyecanları gerçekten kayda değer bir durum ve samimi görüntüidi.

 

Bünyesinde kurduğu Muhtarlık ve Sivil Toplum Kuruluşlarıdaire başkanlığı ile STK’lara önem veren ve her zaman yanlarında olanKahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan hertürlü katkıyı ilk günden itibaren vererek  organizenin içerisindebulunmasını çok önemsiyorum.

 

Ayrıca Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar veSivil Toplum Kuruluşları Daire Başkanı Adnan Alagöz,STK Şube müdürü YaşarKaymak,İnsan Kaynakları Eğitim şube müdürü Necati Kahveci ile tam kadrotoplantıya katılmaları katılımcı dernek başkanları tarafından büyük bir takdirtopladı ve motivasyon kaynağı oldu.

 

Bürokratların katılımını tüm katılımcı dernek başkanlarıbunun kendilerine verilmiş bir değer ve konuya verilmiş bir önem olarakdeğerlendirdiler.

 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kuzey KıbrısTürkiye Cumhuriyeti Tatlısu Belediye ve KKTC Kahramanmaraş’lılar derneğibaşkanı Ahmet Hayri Orcan, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar ve Sivil ToplumKuruluşları Daire Başkanı Adnan Alagöz, Dünya Ehlibeyt Vakfı başkanıhemşehrimiz Fermani Altun’un ise toplantıya katılımları ve  yaptıklarıkonuşmalarla hem moral hem de hemşehrilerine sahip çıkma noktasında kararlılığıgösterdi.

 

Bu etkinlikte yurdun dört bir yanındaki hemşehriderneklerimizin federasyon ve konfederasyon kurulması talepleri ise ön planaçıktı.

 

Sözün kısası önemli kararların alındığı,çok güzelprojelerin konuşulduğu samimiyet,birlik-beraberlik adına güzel ve anlamlı birtoplantı oldu.

 

Burada Murat Özbilir başkanımla birlikte  proğramsüresince ilk günden itibaren bizlerin yanından ayrılmayan ve mekanlarındabizleri misafir etmekten keyif aldıklarını memnuniyetle gördüğümüz gönüllerigüzel İşadamları Doğan Karasakal,Necati Karatuluk,Mustafa Yalçın,Doktor NusretPaksoy, Dernek Genel Sekereteri Emir Çetinkaya Doktor Murat Gök, ZerrinKara,Avukat Volkan Taşkale,İşadamı Sefa Narlı,Mehmet Kaya,Veteriner Hekim UfukÇetin ve ismini sayamadığımız hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum.

 

Murat Özbilir başkanımızın mekanı Dürümcübaşı'nda hakikiet döneri kesimi  ve yemeği,Renkli kişiliği ve samimi duruşu ilebildiğimiz Necati Karatuluk ağabeyimizin mekanı Kebabın öz'ündeKahramanmaraş usulü paça ve cız bız ateşindeki sac kavurması,toplantımekanında Mado dondurma şov ve dondurmanın satırla kesimi,samimi ve dostcanlısı Doğan Karasakal ağabeyimizin mekanında firik dondurma ve şıra ürünlerihepsi ayrı bir güzellik olarak hem hafızalarda hemde damaklarda yerinialmıştır.

 

Sözün kısası önemli kararların alındığı,çok güzelprojelerin konuşulduğu samimiyet,birlik-beraberlik adına güzel ve anlamlı birtoplantı oldu.

 

Bu toplantıyı gerçekleştirenleri,katılanları ve destekveren kişi ve kurumları bir Kahramanmaraş’lı olarak ayakta alkışlıyorum vesaygı ile selamlıyorum.

 

İnanıyorum ki edelerimin İzmir’den yükselen sesiAnadolu’da yankı bulacaktır.

 

Kıymetli okurlarım yepyeni güzelliklerde ve güzelyazılarda buluşmak dileği ile kalın sağlıcakla…