Yalova’da 29 Aralık 2025 sabahı düzenlenen DEAŞ operasyonu, ülke genelinde geniş yankı uyandırdı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 3 polis şehit oldu, 6’sı polis olmak üzere toplam 9 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralanan polislerden biri de Eren Işık’tı. Operasyonun ardından hastaneye kaldırılan Eren Işık’ın kim olduğu ve sağlık durumu kamuoyunun gündeminde. Peki, Eren Işık kimdir, sağlık durumu nasıl? İşte detaylar…
EREN IŞIK KİMDİR, NEREDE GÖREV YAPIYOR?
Polis memuru Eren Işık, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyor. 29 Aralık 2025 günü sabah saatlerinde DEAŞ terör örgütüne yönelik yürütülen planlı operasyona katılan ekipte yer aldı.
Operasyon sırasında teröristlerin güvenlik güçlerine silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, Eren Işık yaralandı. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından, yaralı olarak Yalova Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Şu ana kadar kişisel bilgilerine dair resmi bir açıklama yapılmadı. Doğum yeri, yaşı ve mesleki geçmişi hakkındaki detaylar da henüz paylaşılmış değil.
SAĞLIK DURUMU HAKKINDA RESMİ AÇIKLAMA GELDİ Mİ?
Eren Işık’ın sağlık durumuna ilişkin resmi makamlar tarafından şu ana kadar kapsamlı bir açıklama yapılmadı. Ancak operasyonda yaralanan diğer polislerle birlikte tedavi altına alındığı ve sağlık ekiplerinin süreci yakından takip ettiği bildirildi.
İlk bulgulara göre, hayati tehlikesinin bulunmadığı yönünde bilgiler kamuoyuna yansıdı. Eren Işık’ın sağlık durumunun stabil olduğu, tedavi sürecinin ise kontrollü şekilde sürdüğü ifade ediliyor. Resmî açıklamalar geldikçe kamuoyunun bilgilendirileceği belirtildi.
YALOVA’DAKİ OPERASYONUN DETAYLARI NEDİR?
Operasyon, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından sabaha karşı saat 02.15’te İsmetpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirildi. DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğu değerlendirilen kişilere yönelik adrese yapılan baskında, içeride bulunan şüpheliler polis ekiplerine ateş açtı.
Çatışma sonucu üç polis memuru şehit olurken; aralarında Eren Işık’ın da bulunduğu altı polis ve bir bekçi yaralandı. Operasyon kapsamında 6 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirildi. Bölgedeki siviller güvenli şekilde tahliye edilirken, adli sürecin devam ettiği açıklandı.
SORUŞTURMA SÜRÜYOR, GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI
Olayın hemen ardından Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Kriminal inceleme ekipleri olay yerinde detaylı çalışmalar yürütürken, RTÜK geçici yayın yasağı getirdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamasına göre, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı ve 5 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.
Bölgedeki güvenlik önlemleri artırılırken, yaralı polis memuru Eren Işık ve diğer personelin tedavi süreçleri sağlık ekipleri tarafından yakından izleniyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ




