Yalova’da gerçekleştirilen DEAŞ operasyonunda yaşanan çatışma sonrası yaralanan polislerden biri de Yusuf Irak oldu. Operasyon sırasında görevde bulunan ve yaralı olarak hastaneye kaldırılan Irak’ın sağlık durumu ve görev bilgileri kamuoyunun gündeminde. Üç polisin şehit olduğu operasyonda, Yusuf Irak da yaralı polisler arasında yer aldı. Peki, Yusuf Irak kimdir, nerede görev yapıyor, sağlık durumu nasıl? İşte merak edilenler…
YUSUF IRAK KİMDİR, NEREDE GÖREV YAPIYOR?
Yusuf Irak, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bir polis memurudur. 29 Aralık 2025 sabahı, Yalova’nın İsmetpaşa Mahallesi’nde DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyona katılan ekip içerisinde yer aldı.
Resmi kaynaklarda mesleki geçmişine ilişkin detaylara yer verilmemekle birlikte, operasyonda aktif olarak sahada görev aldığı ve çatışma bölgesinde bulunduğu biliniyor. Polis memuru Yusuf Irak, çatışma esnasında yaralanan altı polis memurundan biri olarak kayıtlara geçti.
ÇATIŞMADA YARALANDI, SAĞLIK DURUMU NASIL?
Operasyon sırasında çıkan çatışmada, Yusuf Irak’ın sol yüz bölgesinden sıyrık şeklinde yaralandığı bildirildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından, olay yerinden alınarak Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerin ardından hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı.
Yetkililerden edinilen bilgilere göre, Yusuf Irak’ın genel sağlık durumu iyi. Ancak tedbir amaçlı olarak hastanede gözlem altında tutulduğu, kontrollerin sürdüğü ifade ediliyor. Yaralı polislerin tamamının, operasyon sonrası detaylı tıbbi değerlendirmeden geçirildiği açıklandı.
OPERASYONDA NE OLDU? DETAYLAR ORTAYA ÇIKIYOR
29 Aralık’ta sabaha karşı 02.15’te Yalova’nın Seher Sokak’ında DEAŞ’a yönelik yürütülen operasyon sırasında güvenlik güçlerine ateş açıldı. Yaklaşık sekiz saat süren çatışmada 3 polis memuru şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi de yaralandı.
Yusuf Irak da bu çatışmada yaralananlar arasında yer aldı. Operasyon sırasında 6 terörist ölü ele geçirilirken, olayla bağlantılı 5 kişi gözaltına alındı. Emniyet ve jandarma ekiplerinin ortak yürüttüğü operasyonda, bölge geniş çaplı güvenlik çemberine alındı.
SORUŞTURMA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİ DEVAM EDİYOR
Olay sonrası, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çok yönlü bir soruşturma başlatıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çatışmayla ilgili 5 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. Ayrıca RTÜK tarafından geçici yayın yasağı getirildi.
Yaralı polis memuru Yusuf Irak ve diğer güvenlik görevlilerinin tedavi süreçleri yakından takip ediliyor. Emniyet kaynakları, kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.
Kaynak: HABER MERKEZİ




