Kahramanmaraş'ta günün en önemli gelişmelerini ve öne çıkan başlıklarını derleyen Sesli Gazete, marasbugun.com.tr muhabiri Yasemin Çolak'ın sunumuyla okuyucularla buluştu. Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesi'nin birinci sayfasındaki haberlerin ele alındığı bültende, şehrin nabzını tutan yatırımlar, adli vakalar ve sosyal yaşamda yaşanan son dakika gelişmelerine yer verildi.
BERTİZ'E ÇİFTE YATIRIM VE FUARDA REKOR ZİYARETÇİ
Günün öne çıkan pozitif haberleri arasında Bertiz bölgesine kazandırılan yatırımlar yer aldı. Bertiz'de üretime ve sosyal yaşama katkı sağlayacak iki önemli yatırım hayata geçirilirken, Dulkadiroğlu Belediyesi de Ağ Beeyli Mahallesi'nde iki önemli tesisi birden hizmete açtı. Öte yandan kentin sosyal yaşamına damga vuran Geleneksel Ağustos Fuarı, sezon boyunca 2,7 milyon kişi tarafından ziyaret edilerek büyük bir rekora imza attı.
ADLİ VAKALAR VE ÇEVRE HABERLERİ GÜNDEMDE
Bültende yer alan diğer önemli başlıklar ise asayiş ve çevre olaylarından oluştu. Kahramanmaraş'ta 5 günlük bebeğe şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılanan hemşire mahkemedeki savunmasında, "Pişmanım, bu pişmanlığım ömür boyu devam edecek" ifadelerini kullandı. Kentte yaşanan diğer olaylarda, yanlışlıkla tuz ruhu içen 14 yaşındaki çocuk ölümden dönerken, Nurhak ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Veli Demir av tüfeği ile yaşamına son verdi. Öte yandan, Kuyacak toplu konutlarında yaşanan çevre kirliliği haberlerinin sonuç vermesi memnuniyet yarattı; bölgede biriken tonlarca çöp yetkili şirket tarafından temizlendi.