Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Cumhuriyet’in ilanının 103. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında 29 Ekim 1923’ün Türk milletinin bağımsızlık iradesini ortaya koyduğu tarihî bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Ünlüer, Cumhuriyet’in gelecek nesillere bırakılması gereken en değerli miraslardan biri olduğunu belirtti.

“Cumhuriyetimiz en kıymetli miraslarımızdan biridir”

Cumhuriyet’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, milletin cesareti, inancı ve fedakârlıklarıyla kazanılan Millî Mücadele’nin ardından ilan edildiğini hatırlatan Vali Ünlüer, bu tarihî kazanımın ülke için yeni bir dönemin kapılarını açtığını kaydetti.

Cumhuriyet’in temelinde vatan uğruna mücadele eden kahramanların cesareti, evlatlarını cepheye gönderen annelerin duaları ve milletin sarsılmaz iradesinin bulunduğunu belirten Ünlüer, bu emanete sahip çıkmanın ve Türkiye’yi daha ileriye taşımanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş’ın Millî Mücadele ruhuna vurgu

Kahramanmaraş’ın bağımsızlık ruhunu ve vatan sevgisini tarihine yazdıran şehirlerden biri olduğunu ifade eden Ünlüer, Millî Mücadele yıllarında Sütçü İmam’ın cesaretiyle simgeleşen direnişin önemine dikkat çekti.

Maraş halkının fedakârlıklarıyla kazanılan mücadelenin, milletin özgür yaşama kararlılığının unutulmaz örneklerinden biri olduğunu belirten Ünlüer, geçmişten alınan bu gücün bugün de şehre ilham verdiğini dile getirdi.

“Kahramanmaraş’ı yeniden ayağa kaldırmak için çalışıyoruz”

Mesajında 6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen çalışmalara da değinen Vali Ünlüer, şehrin yaralarını sarmak ve Kahramanmaraş’ı yeniden ayağa kaldırmak için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.

Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların acısının hâlâ yüreklerde taşındığını belirten Ünlüer, devletin desteği ve vatandaşların dayanışmasıyla şehrin geleceğinin yeniden inşa edildiğini kaydetti. Yeniden yükselen yapıların ve canlanan mahallelerin Kahramanmaraş’ın geleceğine duyulan umudu gösterdiğini vurguladı.

“Hedefimiz güvenli ve huzurlu bir Kahramanmaraş”

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında çocukların güvenle büyüdüğü, gençlerin umutla geleceğe baktığı ve vatandaşların huzur içinde yaşadığı bir Kahramanmaraş inşa etmeyi hedeflediklerini belirten Ünlüer, şehrin ve ülkenin gelişmesi için aynı azim ve sorumluluk bilinciyle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Vali Ünlüer’den 29 Ekim kutlama mesajı

Vali Mükerrem Ünlüer, mesajının sonunda Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bağımsızlık mücadelesinde görev alan kahramanları, aziz şehitleri ve hayatını kaybeden gazileri rahmet, minnet ve şükranla andı.

Meteoroloji'den Kahramanmaraş dahil 17 ile sarı kodlu uyarı! Kuvvetli yağış alarmı
Meteoroloji'den Kahramanmaraş dahil 17 ile sarı kodlu uyarı! Kuvvetli yağış alarmı
İçeriği Görüntüle

Ünlüer, başta Kahramanmaraşlılar olmak üzere tüm milletin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak Cumhuriyet’in 103. yılının ülkeye, millete ve şehre huzur, esenlik ve hayırlar getirmesini diledi.

Muhabir: SERPİL KARA