Daha önce Yazmıştım, Pandemi ve Pik Durumunu…

Korana’da 2. Dalga geleceğini ifade etmiştim.

Yasaklar Geri mi geliyor soruları kafalarda şuan.

Geçtiğimiz aylarda koronavirüsün artmasıyla birlikte alınan 65 yaş ve üstü kısıtlamaları tekrar gündemde, son alınan tedbirler ile 30 ilde, 65 yaş ve üstüne kısıtlamalar geri getirildi.

Üst üste atılan normalleşme adımlarının, tedbir ve kural tanımazlar tarafından “a”normalleşmeye çevrilmesinin ardından Türkiye’de artan koronavirüs vakalarıyla birlikte birçok ilde 65 yaş ve üstü vatandaşlara yasaklamalar geri geldi.

Bazı illerde ise düğünlere saat sınırı getirildi.

Vaka sayısı yükselmeye başlayınca valilikler üst üste 65 yaş üstü vatandaşlar ve düğünler için kısıtlamalar getirmeye başladı.

Sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte düğün ve cenaze gibi topla organizasyonlar ile, AVM ve pazarlara girişlerine de sınırlama geldi.

Yavaş yavaş’ta yasaklar ilk durum gibi olacak.

Yakında Sokağa çıkmama yasağı da gelirse hiç şaşmayın…

Sosyal izolasyon kısıtlamaları gittikçe artıyor ancak buna paralel insanlarda yetersizlik, kuşatılmış duyguları, çaresizlik ve belirsizlik duygularının eşlik ettiği psikolojik izolasyon da artıyor.

Şehrimizde Pandemi de bayağı artış var ve çoğaldıkça da Sağlık ekipmanı yetişmeyince evde bakım sistemine geçiriliyor.

Evde geçen 14 gün ve uygulama sistemi…

Geçtiğimiz gülerde arkadaşımın birinin yaşadığı olaydan bahsetmek istiyorum;

Olay onikişubat ilçesi x Mahalle de ikamet eden ve Covit -19 testinde Pozitif görülen bir arkadaşım eve haps olurken Sistem üzerinden görülen vaka sonucu doğrultusunda ekip eve gelmek yerine uzaktan telefonla erişim bilgileri ile takip merkezi oluşturuyor.

Uzaktan takip…

Bildiğim kadarı ile Dakik Uzaktan Hasta Takip Sistemleri ile Corona Virüs'ünden dolayı hasta olan veya olmayan riskli grupların uzaktan vital parametrelerinin takibi, tıbbi kontrolü, haritadan konumları ve daha birçok özelliği olan bir uygulamayı hayata geçirmiş bulunmaktadır.

Bir diğer arkadaşım ise Pozitif vakasına takılır takımlaz Bayan Hemşireler eve gelmiş ve kağıt imzalatıp dışarı çıkmama uyarısında bulunmuş Telefon iletişim bilgileri ile birlikte şifreler doğrultusunda telefon takibi oluşturmuş. Bu takip doğal eve gelip kağıt doldurup bilgi güncellemesi doğal da diğer arkadaşımın ise eve gelmeden uzaktan iletişim ve takip sistemi doğrumudur.

 Nasıl takip ediliyor belirsiz.

Araştırdığımda ise Ekip eve gelip kontrol etmesi gerekiyormuş. Sistem bu şekilde ilerlerken Telefon sistemi ile eve gelmeden bilgilere ulaşan arkadaşım ise hastayı neden umursamaz anlamış değiliz.

Yoğunluk olabilir ama her can önemlidir.

Onikişubat ilçesinde buna benzer olayların yaşandığını da duyduğumuz zamanlar oluyor.

Sıkı denetim ve takip önemi…

Yeni Valilik kararı ile Mahalle denetimcileri inşallah bu işe merhem olur.

Her cana önem verelim, umursamadığımız her can bizim kaybımızdır.

Hem hastayı gör, teşhis et hemde kağıt’a imza attır. Hal Hatır sor gerekirse moral ver.

Uzaktan telefonla Almanya’dan da ararlar…

Son günlerde sosyal medya ve haber sitelerinde dolandırıcılarda çoğalmış, nerden bileceğiz TC’mizin onların eline geçmediğini…

Bu durumları ortadan kaldırmak için bu uygulamayı kontrollü bir şekilde evde kapı ziyareti ile yapalım.

Her can bir fidan, her nefes bu ülke için önemlidir.

Kalın Sağlıcakla…