Olay, 15 Ekim Çarşamba akşam saatlerinde Üsküdar Ünalan Mahallesi Varol Sokak'taki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, Sinan Gürsül eve alkollü geldiği için Zeynep G. ile tartışmaya başladı. 25 yıldır evli olan çiftin tartışması bir süre sonra sona erdi ve Sinan Gürsül uyumaya gitti.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Taner Arı kimdir? Şehit Taner Arı nereli?
Şehit Piyade Uzman Çavuş Taner Arı kimdir? Şehit Taner Arı nereli?
İçeriği Görüntüle

Zeynep G. ise mutfakta kaynattığı kızgın yağı uyuyan eşi Sinan G.'nin üzerine döktü. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralanan Sinan Gürsül'ü hastaneye kaldırdı. Olayı gerçekleştiren Zeynep G. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

'HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ İSTENDİ'

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruştuma tamamlandı. Sanığın soruşturma aşamasında alınan ifadesinde üzerine atılı suçlamaları ikrar ettiği belirtilen iddianamede, maktul ile sanığın 24 yıllık evli oldukları ve 2 çocuklarının olduğu aktarıldı. İddianamede, eşler arasında maktulün alkol alması ve sanığa yönelik adli makamlara yansımamış şiddet eylemleri nedeniyle sorunlar yaşandığı aktarıldı. Olay günü sanığın eve alkollü şekilde gelen eşinin uyumasını beklediği, uyuduğundan emin olduktan sonra mutfağa giderek tencere içerisinde ayçiçek yağını kaynattığı ve uyuyan eşinin vücuduna yağı dökerek öldürdüğü belirtildi. Sanığın, suçu işlemeden önce makul süre boyunca maktulün uyumasını bekleyerek eylemi tasarladığı ve canavarca hisle hareket ettiği vurgulanan iddianamede, suçun, eşler arasındaki olay öncesine dayalı şiddet eylemleri ve maktulün alkol düşkünlüğü nedeniyle haksız tahrik altında gerçekleştirildiği kaydedildi.

CEZA İSTEMİ

İddianamede haksız tahrik indirimi uygulanan sanık Zeynep Gürsül'ün "eşe karşı haksız tahrik altında tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Kaynak: DHA

Muhabir: Mücahit KIR