Yaşamlarımızın güvence olan İstanbul sözleşmesi kaldırıldı. Tüm ülkede hızla yoksullaşırken biz kadınlar daha da fazla yoksullaştık. Erkeklerden de daha fazla mağdur edildik. Haklarımızı savunurken her türlü haksızlığa maruz kaldık biliyoruz ki cinsiyetçilik ile mücadele ekonomik sömürge ile keyfi yönetim ile hukuksuzlukla mücadeleden ayrı değildir. Taşın toprağın havanın suyun canlıların korunduğunda da ifade özgürlüğünün güvenceye alındığı herkes için erişilebilinir adaletin tesis edildiği, sorunların tespitininde, çözümünde yerelden katılıma bir anlayışın gerçekleştirildi bir ortak yaşam kurmak istiyoruz. Eşit ve etkin katılabildiğimiz, Denetebildiğimiz laik, özgürlükçü ve demokratik bir yaşam bugünden başlayarak inşa edilmelidir. Bu ilkelerden asla vazçmeyeceğimiz. Siyasi pazarlık konusu yaptırtmayacağız hayatı hepimize zehir eden yöntemleler yeni ve daha iyi bir hayat kurulması mümkün değildir. Hepimizin tüm çeşitliliğimizle eşit ve özgür kabul edecek tüm yasa ve kurumların eşitlikçi bir biçimde tanımlıyan yeni bir toplumsal sözleşmeye ihtiyacı vardır. Siyasi partilere soruyoruz yeni bir anayasa şart! Anayasa başta olmak üzere siyasi partiler kanunu, seçim kanunu ve ilgili tüm yasalar eşitlikçi bir biçimde düzenleyecek misiniz?

Siyasi partilerin delegelikten, aday listelerine, yerel teşkilatlardan merkez yürütmesine kadar tüm organlarda ve süreçlerinde toplumsal Cinsiyet eşitliğin Sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır.

Bu düzenlemeler yapacak mısınız? Siyasi partilerin mevcut kaynakların ve hazineden alınan payların eşitliliği sağlayacak biçimde kullanılmasında güvence altılına alacak mısınız?
Anti demokrat koşullarda hiçbir yasa demokratik olamaz. Anayasa ve tüm yasalar özgürlükçü, çoğulcu demokratik bir biçimde sözümüzü çözüm sağlayabileceğimiz koşullarda Yazılmasını sağlayacak mısınız?

Katılmamız olmadan alacağınız hiçbir karar yapacağınız hiçbir yasayı tanımıyoruz.
Tüm yasa ve kurumları yapılma- kurulma süreci kadın örgütleri ve sivil toplum örgütleri ile birlikte yürütülmesine güvence altına alacak mısınız?
Eşit temsil, eşit katılım/partide uygulayacak mısınız? Toplumsal cinsiyet eşitliği/kadın bakanlığını kuracak mısınız? Tabela kurum değil toplumsal cinsiyet eşitliğinin hayata geçmesini sağlayacak etkinlik kurumsal mekanizmaların hızlı ve hemen kuracak mısınız?
İstanbul sözleşmesini derhal yeniden taraf olunmalıdır.
Kadınların haklarını ve toplumsal cinsiyet eşitliğini güvence altına alan ulusal arası sözleşmeleri etkin bir biçimde uygulayacak mısınız? Kadınlar bütçe yapmayı sizden iyi bilirler! Eşitsizliği ve ayrımcılığa daha da derinleşen kadın yoksunluğuna çare biçimde bütçeye kadınlara hazırlayacak mısınız? Anayasadan Türk ceza kanuna, medeni kanundan, şiddetle mücadele kanununa, eşitlik komisyonlarında on bu da cinsiyet eşitliğine yönelik bütün yasal düzenlemelerden, sözleşmelerde, mekanizmalarda bizim mücadelemiz ve emeğimiz var. Bu kazanımlarımızı boşa çıkaracak geriye götürecek, içini boşaltacak haklarımızı gasp edecek mücadelelere karşı nede mücadeleden vazgeçeriz. Nede emeğimizi hiçe sayılmasına izin veririz.