Değerli velilerimiz ve sevgili öğrencilerim, her ne olursa olsun doğru yerden başlamak başarının birinci temelidir. Bunun içindir ki sizlerin hakiki manada bir eğitimcilerle bu sınava hazırlanmanız gerekir. Bu konuda çok seçici olunuz. Bizler sizler için varız. Sizlerin de bizim gibi eğitim sevdalılarına sahip çıkarak bu yolda işimizi daha da kolaylaştırarak eğitime katkıda bulunmalısınız. Her şeyi devletten beklememeliyiz. Kurslarımıza sahip çıkınız. Dershanelerin yerini kurslar aldı. En azından bu kurumlara sahip çıkınız. Devlet dediğimiz; eğitim camiası olarak MEB, her şeye yetişemiyor. Onlardan da maddi ve manevi destek istiyoruz; lakin yeterli olmuyor ne yazık ki…

                Her marka kurumları “BAŞARIYI” getirmez, paranıza ve zamanınıza yazıktır. İşin ustası varken taklitlerinden sakınınız. Eğitim yüksek paraya verilmez; çünkü eğitimin ticareti olmaz, olamaz. Efendimizin (sav) buyurduğu gibi iş, ehlinden çıkacak ahir zamanda… buyurmuştur. Hal böyleyken sizlerin size maddi ve manevi değer veren eğitimcilerle beraber olup onlara her daim destek olmanızı ve onlara sahip çıkmanızı; aynı zamanda doğru, dürüst ve saygılı olmanızı tavsiye ediyorum.

                Eskiden eti de kemiği de senin hocam… derler idi. Yeter ki okusun adam olsun, denilir idi. Şimdi ise maalesef veli öğrencinin ağzına bakıyor. Neymiş efendim, ben bu kursu beğenmedim… Niye? Oynayacak, takılacak, vakit kaybedecek, tabir-i caizse ağzı bir karış havada gezecek ortam arıyor… Zaman kaybedilecek zaman değil ki… Hem yılsonu geldiğinde senin bu muhabbet ettiğin arkadaşların hiçbirini göremeyeceksin. Her biri bir yerlere gidecek. Hal böyleyken ne kendini ne de bir başkasını oyalama işine bak… Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasın, niye oyunda ve oynaştasın, arkadaş!..

                Eğitimde askere ve öğrenciye acıma olmaz; çünkü acırsak biri şehit olur ki hiç işimize gelmez. Bizler gazi istiyoruz. Diğeri de cahil olur ki belli bir makama gelirse yolsuzluk, hırsızlık, arsızlık yapar, adaletli olmaz halka ve millete zulüm yapar. Bu da bu millete yeter de artar Allah  (c.c.) muhafaza…

                Atalarımızın dediği gibi, yarım imam dinden; yarım doktor candan eder… Bu sebepledir ki her ne olursa olsun her daim dürüst, şerefli, medeni, aklıselim ve doğru sözlü olmalıyız. Diklenmeden dik durmasını bilmeliyiz, arkadaş! Yoksa birbirimize zulmeder dururuz, bir arpa boyu yol alamayız.

                Eğitim şu zamanda TÜRKİYE’nin kanayan bir derin yarasıdır. Buna hep birlikte müdahale etmeliyiz. Öğretmen + Öğrenci + Veli + MEB = ZAFER

                MEB bu konuda sistemli bir program yapmalı her yıl alacağı öğrenciyi bir tane bile zayiat vermeden her bir öğrenciyi belli bölümlere yerleştirmelidir. Hesabı iyi yapıp ona göre üniversitelerde bölümler açmalıdır yeterli sayıda; aksi takdirde o bölümleri kapatıp alım yapmamalıdır. Nihayetinde o girilen bölümlerden mezun olan öğrenciler anında bir devlet yahut özel kuruma yerleştirilmelidir. Böylelikle kimse işsiz kalmamalıdır.

                Bizler gelişmekte olan bir ülkeyiz, güçlüyüz! Ümitliyiz! Yaşam doluyuz! Aşığız! Çalışkanız! Azimliyiz! Üretkeniz! Adaletliyiz! Vicdanlıyız! Merhametliyiz!..

                Rehavete ve gevşekliğe yer yok! Ayrımcılık yok! Tembellik yok! Hasislik yok! Gıybet yok! Rüşvet yok! Hile yok! Yalan hele hele zinhar yok! Yok da yok!..

                Başka TÜRKİYE yok! Ülkemize, eğitimi ve öğretime hep birlikte ihlaslı bir şekilde dini, diyaneti, şunu, bunu alet etmeden hakkaniyetle işin ehliyle yola çıkarak sahip çıkmalıyız ve sahiplenmeliyiz, dert edinmeliyiz. Aksi takdirde gelişen şu teknoloji çağında gelişmekte olan bir ülke olarak gelişmiş ülke seviyesine değil de gelişmemiş ülkeler seviyesine anında düşebiliriz Allah (c.c.) muhafaza…

                Söylenecek söz çok; ancak icraat lazım. Fazla sözü uzatmadan sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum, yolları ve bahtları her daim açık olsun. Rabbi Rahimimiz onları adaletten, dürüstlükten, gelenek ve göreneklerimizden ayırmasın. Her biri bu vatana en güzel şekilde hizmet etmeyi nasip etsin inşaallah. Makama, mevkiye, paraya, pula, insana aldanmasınlar, doğru yoldan şaşmasınlar, kendi öz benliklerini yitirmesinler, her vakit insan olup insan gibi davranmayı ve yaşamayı bilsinler. (amin)

Sınava yeni hazırlanacak öğrencilerimizi de ARMAĞAN BÜYÜKÇAPAR KURS MERKEZİ’mize bekliyorum. Eğitimin ticareti olmaz; biz eğitimin sanatını icra ediyoruz, vesselam.