İstanbul Esenler’de bir tatlıcıya müşteri gibi giren şüpheli, çalışanların yoğunluğundan faydalanarak sadaka kutusunu çaldı. Şüphelinin kutuyu poşetine koyduğu anlar iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Olay, Atışalanı Caddesi'nde bulunan bir tatlıcıda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre şüpheli, sabah saatlerinde iş yerine girerek tatlı siparişi verdi.

Devrilen motosikletten midibüsün altına savrulan sürücü hayatını kaybetti
Devrilen motosikletten midibüsün altına savrulan sürücü hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Sadaka kutusunu poşetine koydu

Çalışanın siparişi hazırlamakla ilgilendiği sırada harekete geçen şüpheli, iş yerinde bulunan sadaka kutusunu gözüne kestirdi. Çevreyi kontrol eden şüpheli, sadaka kutusunu elindeki poşetin içerisine yerleştirdi. Ardından hiçbir şey olmamış gibi siparişinin hazırlanmasını beklemeye devam etti.

Para çekme bahanesiyle dükkandan ayrıldı

Siparişin hazırlanmasının ardından şüpheli, parasının olmadığını ve para çekmek için dışarı çıkması gerektiğini söyleyerek iş yerinden ayrıldı. Sadaka kutusunun çalındığı ise şüphelinin ayrılmasının ardından fark edildi. Olayın bildirilmesi üzerine güvenlik kamerası kayıtları incelendi.

Hırsızlık anı kamerada

İş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, şüphelinin tatlıcıya müşteri gibi girdiği, çalışan siparişi hazırlarken sadaka kutusunu poşetine koyduğu görülüyor. Şüphelinin aynı gün içerisinde başka bir iş yerinden de hırsızlık yaptığı ileri sürüldü. Olayla ilgili inceleme ve şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: DHA