Kahramanmaraş te yeni dönem öncesi yurt güvenliği masaya yatırıldı
Kahramanmaraş te yeni dönem öncesi yurt güvenliği masaya yatırıldı
İçeriği Görüntüle

Kahramanmaraş'ın tarihî ve arkeolojik zenginliklerinin ulusal ve uluslararası bilim çevrelerinde tanıtılması, şehrin kültürel miras alanındaki görünürlüğünün artırılması ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla büyük bir organizasyona imza atılıyor. Bu kapsamda hazırlanan “Yukarı Mezopotamya ve Ötesinde Tarih Öncesi Çömlekçilik (M.Ö. 7000-4000)” konulu Uluslararası Çalıştay, kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Alanında uzman çok sayıda akademisyen ve araştırmacının katılımıyla gerçekleştirilecek çalıştayda, tarih öncesi dönemlerde çömlekçiliğin gelişimi, Yukarı Mezopotamya coğrafyasındaki arkeolojik bulgular ve güncel bilimsel çalışmalar ele alınacak. Organizasyon sayesinde Kahramanmaraş'ın sahip olduğu köklü arkeolojik ve kültürel miras uluslararası bir platformda değerlendirilecek.

3 GÜN SÜRECEK VE 5 OTURUMDA TAMAMLANACAK

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nun ev sahipliği yapacağı uluslararası çalıştay 9-11 Eylül 2026tarihlerinde gerçekleştirilecek. Organizasyonun açılış töreni 9 Eylül saat 16.00’da yapılacak. Üç gün boyunca sürecek olan program, toplam 5 oturum halinde tamamlanacak. Çalıştay boyunca uzmanlar tarafından 24 bildiri sunulacak; programa 19 uluslararası ve 11 ulusal araştırmacı katılarak tebliğlerini paylaşacak.

Muhabir: Sefa Başer