Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Başhekimi Dr. Fırat Dalgıçer’den kritik uyarılar

Gaziantep’te hava sıcaklıklarının 40 dereceyi aşmasıyla birlikte, Özel ANKA Hastanesi Başhekimi Dr. Fırat Dalgıçer, halkı güneşin zararlı etkilerine karşı dikkatli olmaya çağırdı. Özellikle kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların yüksek sıcaklıklarda ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceği vurgulandı.

“10.00 - 16.00 arası dışarı çıkmayın”

Dr. Dalgıçer, öğle saatlerinde güneşe doğrudan maruz kalmanın en zararlı olduğunu belirterek, “Zorunlu olmadıkça 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamalı. Çıkılması gerekiyorsa mutlaka güneş kremi sürülmeli, şapka takılmalı ve bol su tüketilmeli” dedi.

Susamadan su için, kafein ve alkolden uzak durun

Sıcak havalarda sıvı kaybının organ sağlığını doğrudan etkilediğine dikkat çeken Dalgıçer, “Günde en az 2-2,5 litre su tüketilmeli. Kafeinli ve alkollü içecekler su atımını artırdığından sınırlanmalı” ifadelerini kullandı.

Aynı hastanede görev yapan baba-kız doktorlar: Zeki ve Zeliha Dağlıoğlu
Aynı hastanede görev yapan baba-kız doktorlar: Zeki ve Zeliha Dağlıoğlu
İçeriği Görüntüle

Güneş çarpması belirtileri ciddiye alınmalı

Yüksek ateş, baş ağrısı, bilinç bulanıklığı ve kas kramplarının güneş çarpması belirtisi olabileceğini belirten Dr. Dalgıçer, “Şüphelenilen kişi hemen serin bir ortama alınmalı ve acil tıbbi yardım sağlanmalı. Özellikle çocuklar, yaşlılar ve evcil hayvanlar araçta asla bırakılmamalıdır” uyarısında bulundu.

Kaynak: iha