Avustralya’da arazi satın alan Damien Smith ve Gretchen Scinta çifti, yıllarca ev işlerinde ve sebze sulamada kullandıkları yeraltı suyunun değerini öğrenince büyük bir keşfe imza attı. Okyanusa yakın araziden çıkan suyun benzersiz mineral yapısı, uluslararası yarışmada tam puan aldı. Çiftin kurduğu marka, bugün seçkin restoranlarda şişesi 10 Avustralya dolarına kadar satılıyor.
Her şey arazide fark ettikleri kerevitlerle başladı
Damien Smith ve Gretchen Scinta, 2008 yılında Güney Avustralya’daki Yorke Yarımadası’ndan bir arazi satın aldı. Okyanusa yakın konumdaki arazide zaman içerisinde dikkatlerini çeken bir ayrıntı, çiftin hayatında yeni bir dönemin kapısını araladı.
Arazi üzerinde tatlı su kerevitlerini fark eden çift, bölgedeki yeraltı suyunun niteliğini merak etmeye başladı. Akiferden çıkardıkları suyu uzun süre boyunca herhangi bir ticari amaç gütmeden sebze yetiştirmekte ve günlük ev işlerinde kullandılar.
Ancak suyun berraklığı ve tadı, zamanla çiftin dikkatini daha fazla çekti.
Laboratuvar sonuçları şaşırttı
Smith ve Scinta, kullandıkları sudan numune alarak laboratuvar incelemesi yaptırdı. Yapılan analizler, kaynağın son derece saf olduğunu ve dikkat çekici bir mineral bileşimine sahip bulunduğunu ortaya koydu.
Okyanusa yakın olması nedeniyle ilk bakışta sıradan bir yeraltı suyu gibi görünen kaynağın, dış etkenlerden korunmuş doğal bir akiferden geldiği anlaşıldı.
Bu sonuç, çiftin yıllardır günlük ihtiyaçları için kullandığı suya bakışını tamamen değiştirdi.
Şarap deneyimi su markasına dönüştü
Daha önce şarap sektöründe deneyim sahibi olan çift, elde ettikleri verilerin ardından su kaynağını ticari bir ürüne dönüştürmeye karar verdi.
Bu doğrultuda Carribie Mineral Water markasını kuran Smith ve Scinta, doğal kaynaktan elde edilen suyu özel bir üretim sürecinden geçirerek şişelemeye başladı.
Böylece yıllarca kendi arazilerinde günlük yaşamın bir parçası olarak kullandıkları su, uluslararası pazara yönelik bir ürüne dönüştü.
Uluslararası yarışmada 100 üzerinden 100 aldı
Çiftin markası, uluslararası alanda da dikkat çekici bir başarı elde etti.
Kanada’da düzenlenen uluslararası su tadım yarışmasında Carribie Mineral Water’ın gazsız ürünü 100 üzerinden 100 tam puan aldı. Markanın gazlı suyu ise 99 puan elde etti.
Bu sonuç, çiftin arazisindeki yeraltı kaynağının yalnızca kendileri açısından değil, uluslararası su sektörü açısından da dikkat çekici bir niteliğe sahip olduğunu ortaya koydu.
Lüks restoranların menülerine girdi
Üretimin ticari boyut kazanmasının ardından su, Güney Avustralya’daki seçkin restoranlarda da tüketicilerin karşısına çıkmaya başladı.
Kaynağından gıda standartlarına uygun özel sistemlerle alınan su, Adelaide yakınlarındaki tesislerde şişeleniyor. Carribie Mineral Water’ın bazı lüks restoranlarda şişesinin 10 Avustralya dolarına kadar satıldığı belirtiliyor.
Çiftin hikayesi ise sıradan görünen bir doğal kaynağın, doğru analiz ve girişimcilikle nasıl değerli bir markaya dönüşebileceğinin dikkat çekici örneklerinden biri oldu.
Ev işlerinde kullandıkları su ticari ürüne dönüştü
Damien Smith ve Gretchen Scinta, araziyi satın aldıkları dönemde yeraltından çıkan suyun ileride kendilerine önemli bir ticari değer sağlayacağını bilmiyordu.
Yıllarca sebze sulamak ve ev işlerinde kullanmak için değerlendirdikleri suyun laboratuvar analizleriyle fark edilen özellikleri, çiftin yeni bir sektöre adım atmasını sağladı.
Bugün ise aynı kaynak, uluslararası yarışmada aldığı yüksek puanlarla ve lüks restoranlardaki satış fiyatıyla dikkat çekiyor.




