Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Akdeniz'de meydana gelen depremin ardından yaşanan sarsıntı, Osmaniye başta olmak üzere Adana, Kayseri, Niğde ve Kahramanmaraş'ta vatandaşları tedirgin etti.

SUMBAS'TA 4,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde saat 20.58'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirilen sarsıntı, bölgede kısa süreli endişeye neden oldu.

DEPREM ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Osmaniye merkezli deprem, çevre illerde de hissedildi. Adana, Kayseri, Niğde ve Kahramanmaraş'ta sarsıntıyı hisseden bazı vatandaşların kısa süreli panik yaşadığı belirtildi.

Kahramanmaraşlı Aziz Kömürcü doktora başarısını Bahçeli ile paylaştı
Kahramanmaraşlı Aziz Kömürcü doktora başarısını Bahçeli ile paylaştı
İçeriği Görüntüle

Depremin ardından gözler yetkili kurumlardan yapılacak açıklamalara çevrildi. Deprem sonrası olası hasar veya olumsuzluklara ilişkin doğrulanmış bir bilgi bulunması halinde gelişmeler netlik kazanacak.

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem, 2 Kasım 2026 akşamının öne çıkan gelişmeleri arasında yer aldı. Bölgede yaşayan vatandaşlar, depremin büyüklüğünü, merkez üssünü ve çevre illerde hissedilip hissedilmediğini araştırmaya başladı.

Kaynak: Afad