Ankara’nın Nallıhan ilçesinde ormanda mantar toplarken kayalıklardan düşen 82 yaşındaki Ziya Çınar, saatlerce sürünerek yola ulaştı. Yaralı yaşlı adam hastaneye kaldırıldı.

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde mantar toplamak için ormana giden 82 yaşındaki Ziya Çınar, kayalıklardan düşerek yaralandı. Ormanda uzun süre mahsur kalan yaşlı adam, yardım isteyebileceği bir noktaya ulaşmak için saatlerce süründü. Gece yarısına doğru karayoluna ulaşabilen Çınar, bariyerlere tutunarak yoldan geçen araçlardan yardım istedi. Tesadüfen geçen TIR şoförlerinin fark etmesiyle kurtarılan Çınar’ın kaburgalarında kırıklar tespit edildi. İşte olayın ayrıntıları…

KAYALIKLARDAN DÜŞTÜ, SAATLERCE SÜRÜNDÜ

Olay, Nallıhan ilçesine bağlı Çiller Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda meydana geldi. Yalnız yaşayan Ziya Çınar, her zamanki gibi mantar toplamak üzere evinden çıktı. Ancak ormanda dengesini kaybeden yaşlı adam, yüksek kayalıklardan yuvarlanarak ciddi şekilde yaralandı.

İmkânları kısıtlı olmasına rağmen yardım gelmesini beklemek yerine sürünerek yola ulaşmaya çalışan Çınar, saatler süren çabayla Sorkun mevkisindeki Nallıhan-Mudurnu Karayolu’na kadar ilerlemeyi başardı.

GECE YARISI YOLDAN GEÇEN TIR ŞOFÖRLERİ FARK ETTİ

Ziya Çınar, gece saat 23.00 sıralarında güçlükle bariyerlere tutunarak geçen araçlardan yardım istemeye çalıştı. Bu sırada yoldan geçen bazı TIR şoförleri, yaşlı adamı fark etti ve durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Kısa süre içinde olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kocaeli’nde 7 işçinin öldüğü fabrika yangınıyla ilgili rapor açıklandı
Kocaeli’nde 7 işçinin öldüğü fabrika yangınıyla ilgili rapor açıklandı
İçeriği Görüntüle

Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Çınar, Nallıhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan kontrollerde kaburga kemiklerinde kırıklar olduğu tespit edildi.

ANKARA’YA SEVK EDİLDİ, DURUMU STABİL

İlk müdahalesinin ardından Nallıhan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Ziya Çınar, ileri tetkik ve tedavi için Ankara’daki bir hastaneye sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaşlı adamın bilincinin açık ve hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı.

Olayla ilgili jandarma tarafından soruşturma başlatıldı. Bölgedeki kayalık alanlarda herhangi bir güvenlik önlemi bulunup bulunmadığı da ayrıca inceleniyor.

Kaynak: DHA