Manavgat’ta Kaçan Aslanın Bulunduğu Hayvanat Bahçesi Denetim Sonuna Kadar Mühürlendi
Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir çiftçiye saldırdıktan sonra ormanlık alanda itlaf edilen aslanın kaçtığı hayvanat bahçesi, Manavgat Belediyesi zabıta ekipleri tarafından yapılacak kapsamlı denetimlere kadar mühürlendi. İlçenin Ilıca Mahallesi’nde bulunan hayvanat bahçesinden 6 Temmuz Pazar günü saat 03.21’de kaçan erkek aslan, D-400 karayolu kenarında tarlasını sulayan Süleyman Kır’a saldırarak ağır yaraladı.
Jandarma Kaçan Aslanın Peşinde
Saldırı haberinin alınması üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri, aslanın izini sürerek hayvanın D-400 karayolu üzerinden ormanlık alana yöneldiğini belirledi. Yapılan arama ve takip çalışmaları neticesinde aslan, ormanlık alanda itlaf edildi. Aslan saldırısında yaralanan çiftçi Kır’ın Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde devam eden tedavisi sürerken, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.
Hayvanat Bahçesi Kapıları Kapatıldı, Diğer Hayvanların Bakımı Sürdürülüyor
Manavgat Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, hayvanat bahçesi zabıta ekiplerince mühürlenerek, içeride bulunan hayvanların bakımı ve kafeslerin güvenliği konusunda yapılacak detaylı ve resmi denetimler tamamlanana kadar kapıları kapatıldı. İçerideki diğer hayvanların sağlık ve bakımlarının kontrollü bir şekilde sürdüğü, yetkililerin her aşamayı titizlikle takip ettiği aktarıldı.
Vatandaşlar Olayı Yakından Takip Ediyor
Bölgede yaşanan bu nadir ve ciddi olay sonrası Manavgat halkı ve çevre sakinleri tedirginlik yaşarken, yetkililerin konuyu yakından takip ettiği ve gerekli tüm önlemlerin alındığı belirtildi. Jandarma ve belediye ekiplerinin koordineli çalışmaları sürerken, hayvanat bahçesinin denetim raporları ve güvenlik önlemleri kamuoyuyla paylaşılacak.



