Adana’nın Kozan ilçesinde geçtiğimiz Haziran ayında Boztahta Mahallesi sınırlarında çıkan orman yangınının izleri, minik öğrencilerin desteğiyle silinmeye başladı. Kozan Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halit Dağlı İlkokulu iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte 3. ve 4. sınıf öğrencileri yanan alana 2 bin 500 fidan dikti.
Doğa Bilinci ve Sorumluluk
Okul Müdürü Seyban Karaköse, etkinliğin amacını, “Öğrencilerimizin yanan alanı yerinde görerek doğayı koruma bilinci kazanmalarını ve kendi fidanlarını toprakla buluşturarak çevre duyarlılığı yaşamalarını istedik” şeklinde açıkladı.
Velilerden Destek ve Katılım
Etkinliğe katılan velilerden Yasemin Akpınar, “Çocuklarımıza yeşil bir vatan bırakmak için biz de etkinliğe katıldık. Yanan ormanda kendi fidanlarımızı dikmek çok anlamlı. Çocuklarımız hem bireysel hem de sosyal sorumluluk bilinci kazanıyor” dedi.
500 Öğrenci, 2 Bin 500 Fidan
Etkinlik kapsamında 500 öğrenci, yangından zarar gören sahaya 2 bin 500 fidan dikerek doğayı yeniden yeşertti. Bu proje ile öğrenciler hem doğayı koruma bilincini erken yaşta öğrenmiş oldu hem de yanan alanın rehabilitasyonuna katkıda bulundu.




