Konya’da bir ortaokulda yaşanan darp olayı hem eğitim camiasında hem de sosyal medyada tartışma yarattı. Olay, 3 Şubat tarihinde Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesi’nde bulunan Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre okulda eğitim gören 14 yaşındaki İ.K., akranı E.İ.’nin kilosuyla dalga geçtiğini ve kendisine zorbalık yaptığını ailesine anlattı. Bunun üzerine öğrencinin annesi ile ağabeyi olduğu belirtilen milli halterci S.B.K., konuyu görüşmek için okula gitti. Ancak okulda yaşanan karşılaşma kısa sürede kavgaya dönüştü. İddiaya göre koridorda karşılaşan S.B.K., 8’inci sınıf öğrencisi E.İ.’ye yumruk ve tekmelerle saldırdı. Olayı fark eden öğretmenler araya girmeye çalışırken bu kez öğrencinin kız kardeşi A.İ.’nin de darbedildiği öne sürüldü. Güvenlik kameralarına yansıyan olayın ardından okula çağrılan polis ekipleri S.B.K.’yi gözaltına aldı. İfadesi alınan sporcu daha sonra serbest bırakıldı. Olayın ardından darbedildiklerini söyleyen öğrenciler ve aileleri kamuoyuna açıklamalarda bulundu.
OKULDA YAŞANAN OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI
Olayın yaşandığı gün okulda taraflar arasında bir görüşme yapılması planlanıyordu. İddiaya göre 14 yaşındaki İ.K.’nin ailesi, kızlarının akran zorbalığına maruz kaldığını öne sürerek okul yönetimiyle konuşmak üzere okula geldi. Öğrencinin annesi ile ağabeyi olduğu belirtilen milli halterci S.B.K., okul müdürünün odasında görüşme yaparken, S.B.K.’nin koridorda beklediği belirtildi.
Bu sırada koridorda karşılaşan S.B.K. ile E.İ. arasında sözlü tartışma yaşandığı iddia edildi. Görgü tanıklarının aktardığına göre tartışma kısa sürede büyüdü ve S.B.K. öğrenciyi yumruk ve tekmelerle darbetti. Olayı fark eden nöbetçi öğretmenler hızla müdahale ederek tarafları ayırmaya çalıştı.
Ancak o sırada E.İ.’nin kız kardeşi A.İ.’nin de olay yerine gelerek tepki göstermesi üzerine gerginliğin yeniden yükseldiği ileri sürüldü. İddiaya göre S.B.K. bu kez A.İ.’ye de yumruk attı. Öğretmenlerin araya girmesiyle kavga sonlandırıldı.
Yaşanan tüm anların okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildiği öğrenildi. Olayın ardından okul yönetimi tarafından polis ekiplerine haber verildi ve kısa sürede okula gelen ekipler S.B.K.’yi gözaltına aldı. Halterde Avrupa Şampiyonluğu bulunan sporcunun ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığı bildirildi.
DARBEDİLDİĞİNİ SÖYLEYEN ÖĞRENCİ KONUŞTU
Olayın ardından darbedildiğini belirten öğrenci E.İ., yaşadıklarının kendisini derinden etkilediğini söyledi. E.İ., koridorda karşılaştığı kişinin kendisini suçlayarak saldırdığını ifade etti.
E.İ. açıklamasında, “Koridorda bana ‘Sen nasıl benim kardeşimle dalga geçersin’ dedi. Ben de kendisine kardeşini tanımadığımı söyledim. Buna rağmen bana saldırdı. ‘Seni öldüreceğim’ diyerek vurmaya başladı. Tanımadığım bir insan tarafından sebebini bilmediğim bir şekilde darbedildim” ifadelerini kullandı.
Zorbalık iddialarını kesin bir dille reddeden öğrenci, “Ben zorba bir insan değilim. Böyle bir şey söz konusu olsa bile önce okul idaresine gidilmesi gerekirdi. Benim de kilo problemim var. Bu yüzden başkasını kilosundan dolayı aşağılamam mümkün değil” dedi.
Yaşanan olayın eğitim hayatını da olumsuz etkilediğini dile getiren E.İ., LGS’ye hazırlandığını ve olaydan sonra okula gidemediğini söyledi. Öğrenci, adaletin yerini bulmasını istediğini de sözlerine ekledi.
KIZ KARDEŞİ DE ŞİDDET GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Olay sırasında kardeşini korumaya çalıştığını söyleyen A.İ. de yaşananların kendisi için büyük bir travma olduğunu dile getirdi.
A.İ., “Hayatımda ilk kez gördüğüm bir insan tarafından herkesin gözü önünde darbedildik. Kardeşimi döverken gördüm ve engel olmaya çalıştım. O sırada bana da vurdu ve ölüm tehditleri savurdu” dedi.
Kendilerinin uzun süredir kilo problemi nedeniyle zorbalığa maruz kaldıklarını ifade eden A.İ., bu nedenle başkalarına aynı şeyi yapmalarının mümkün olmadığını söyledi.
“Biz zaten yıllardır bu konuyla mücadele ediyoruz. Kimseye kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi yapmayız. Bu olaydan sonra psikolojim çok kötü durumda. Ben de LGS öğrencisiyim ve okula gidemiyorum” diye konuştu.
AİLE İDDİALARI REDDETTİ
Darbedilen öğrencilerin annesi de akran zorbalığı iddialarını reddederek çocuklarının böyle bir olayla ilgisinin olmadığını söyledi. Anne A.İ., çocuklarının olaydan önce diğer öğrenciyi tanımadığını belirtti.
Anne, “İddia edildiği gibi bir akran zorbalığı kesinlikle yok. Çocuklarım o öğrencinin varlığından bile habersizdi. Biz bu aileyi olaydan sonra tanıdık. Çocuklarımın neden şiddete maruz kaldığını hala anlayabilmiş değilim” ifadelerini kullandı.
Olayın ardından çocuklarının psikolojik olarak büyük bir sarsıntı yaşadığını belirten anne, eğitim hayatlarının da olumsuz etkilendiğini söyledi.
Anne ayrıca sporcu kimliğiyle bilinen bir kişinin okul ortamında şiddet uygulamasının kabul edilemez olduğunu belirterek hukuki sürecin devam edeceğini ifade etti.






Kaynak: DHA



