Afganistan’da son üç gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve seller, birçok bölgede can ve mal kaybına yol açtı. Ülke genelinde meydana gelen olumsuz hava koşulları nedeniyle 12 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı.
Kabil merkezli Tolonews’in aktardığı bilgilere göre, Afganistan Ulusal Afet Yönetim Sözcüsü Muhammed Yusuf Hamad, yaptığı açıklamada kar yağışı ve sellerin farklı vilayetlerde etkili olduğunu belirtti. Hamad, özellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların afetten ciddi şekilde etkilendiğini ifade etti.
Açıklamada, seller nedeniyle 274 evin tamamen yıkıldığı, 1558 evin ise kısmen sular altında kaldığı bildirildi. Çok sayıda ailenin barınma sorunu yaşadığı, tarım arazilerinin ve altyapının zarar gördüğü kaydedildi.
Yetkililer, arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, hava şartlarının bazı bölgelerde risk oluşturmaya devam ettiğini vurguladı. Afetten etkilenen bölgelerde acil yardım ve destek çalışmalarının sürdüğü bildirildi.




