Kahramanmaraş'ta trafikte tehlikeli şekilde ilerledikleri öne sürülen iki otomobilin karıştığı kaza, faciaya davetiye çıkardı. Onikişubat ilçesinde meydana gelen kazada 5 kişi yaralanırken, olayla ilgili polis ekipleri tarafından geniş çaplı inceleme başlatıldı.
Makas Atarak İlerledikleri İddia Edildi
Kaza, Onikişubat ilçesinin en yoğun güzergâhlarından biri olan Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde yaşandı. İddiaya göre, 46 ANS 716 plakalı otomobil ile 27 ACR 938 plakalı otomobil sürücüleri trafikte yarış yaparak ve diğer araçların arasından makas atarak ilerliyordu. Seyir halindeyken sürücülerin araç hakimiyetini kaybetmesi sonucu iki otomobil kontrolden çıkarak kaza yaptı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi yönlendirildi.
Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı
Kazada otomobillerde bulunan 6 kişiden 5'i yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaralıların sağlık durumlarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.
Polis Soruşturma Başlattı
Kazanın ardından olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, trafik akışını kontrollü şekilde sağladı. Ekipler, kazanın kesin nedeninin belirlenmesi ve yarış iddialarının netlik kazanması için çalışma başlattı. Güvenlik kameraları ve görgü tanıklarının ifadelerinin de incelemeye alındığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Yetkililer, özellikle şehir içi trafikte yarış yapmak, aşırı hız ve makas atmanın hem sürücüler hem de diğer yol kullanıcıları için büyük risk oluşturduğunu belirterek sürücülere trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu.






