23 Eylül 2026 Çarşamba günü okullarda grev olup olmayacağı, öğrenciler ve veliler tarafından araştırılıyor. Eğitim sendikalarının 23 Eylül için aldığı bir iş bırakma kararı bulunup bulunmadığı ve okulların normal eğitim düzeninde devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğretmenlerin çalışma koşulları ve sendikal eylem kararları da gündemdeki yerini koruyor. Ancak yapılan güncel kontrollerde, 23 Eylül Çarşamba günü için Türkiye genelindeki okulları kapsayan ilan edilmiş bir grev veya toplu iş bırakma kararı tespit edilmedi.

23 Eylül Çarşamba okullarda grev var mı?

Şu anki doğrulanmış bilgilere göre 23 Eylül 2026 Çarşamba günü için Türkiye genelinde ilan edilmiş bir öğretmen grevi bulunmuyor.

Eğitim sendikalarının güncel duyuruları incelendiğinde bazı sendikaların eğitim öğretim yılı boyunca farklı konularda sendikal eylem kararları aldığı görülüyor. Örneğin Anadolu Eğitim Sendikası, haftada birden fazla nöbet görevlendirmelerine ilişkin üyelerini kapsayan bir eylem kararı açıklarken, Öncü Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası da önlük uygulamasına yönelik sendikal eylem kararı duyurdu. Bu kararlar ise 23 Eylül'de genel grev yapılacağı anlamına gelmiyor.

Dolayısıyla mevcut resmi ve sendikal açıklamalar çerçevesinde öğrencilerin 23 Eylül Çarşamba günü normal eğitim programına göre okullarına gitmeleri bekleniyor.

Yarın okullar tatil mi?

23 Eylül 2026 Çarşamba günü için Türkiye genelinde açıklanmış bir okul tatili kararı bulunmuyor.

Bir okulun tatil edilmesi yalnızca sendikal bir iş bırakma kararıyla aynı anlama gelmiyor. İl veya ilçe bazında alınabilecek özel kararlar, valilik duyuruları ya da olağanüstü koşullar ayrıca değerlendirilmesi gerekiyor.

Rıza Muslu kimdir, neden öldü? Müteahhitten acı haber
Rıza Muslu kimdir, neden öldü? Müteahhitten acı haber
İçeriği Görüntüle

Bu nedenle mevcut durumda 23 Eylül Çarşamba günü için ülke genelinde geçerli bir tatil kararı bulunmadığından eğitim faaliyetlerinin devam etmesi bekleniyor.

23 Eylül'de öğretmenlerle ilgili hangi işlem yapılacak?

23 Eylül Çarşamba günü öğretmenleri ilgilendiren başka bir işlem de başlayacak.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2026 yılı ikinci iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurularında tercihler 23 ve 24 Eylül 2026 tarihlerinde alınacak. Atama işlemlerinin ise 25 Eylül'de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bu uygulama, okullarda genel bir grev veya eğitime ara verilmesi anlamına gelmiyor. Öğretmenlerin belirlenen takvim kapsamında yer değiştirme tercihlerini yapmalarına yönelik bir MEB işlemi niteliğinde.

Sendikaların eylem kararları ne durumda?

2026-2027 eğitim öğretim yılının başlamasıyla bazı eğitim sendikaları farklı başlıklarda sendikal eylem kararlarını duyurdu.

Anadolu Eğitim Sendikası, öğretmenlere mevzuatta öngörülen sınırların üzerinde veya hukuki dayanağı bulunmadan verilen bazı görevlerle ilgili eylem kararı aldığını açıkladı. Öncü Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası ise öğretmenlerin önlük giymesiyle ilgili düzenlemeye karşı 2026-2027 eğitim öğretim yılı boyunca uygulanmak üzere sendikal eylem kararı duyurdu.

Ancak bu açıklamaların 23 Eylül Çarşamba günü Türkiye genelinde okulların kapanacağı veya öğretmenlerin toplu olarak iş bırakacağı şeklinde yorumlanmaması gerekiyor.

23 Eylül Çarşamba günü okullar açık olacak mı?

Mevcut resmi açıklamalar ve güncel sendika duyuruları doğrultusunda 23 Eylül Çarşamba günü okulların genel olarak açık olması ve eğitim öğretim faaliyetlerinin devam etmesi bekleniyor.

Ancak herhangi bir il veya ilçe için valilik tarafından ayrıca tatil kararı alınması halinde durum değişebilir. Bu nedenle öğrencilerin ve velilerin özellikle kendi illerindeki valilik ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü açıklamalarını takip etmeleri önem taşıyor.

Kısa cevap

  • 23 Eylül 2026 Çarşamba günü genel grev kararı: Şu an için yok.

  • Türkiye genelinde okul tatili: Açıklanmış bir karar bulunmuyor.

  • Eğitim öğretim: Mevcut bilgilere göre devam edecek.

  • Öğretmenlerin iller arası tercihleri: 23-24 Eylül'de alınacak.

  • Atama tarihi: 25 Eylül 2026.

Yeni bir grev, iş bırakma veya okul tatili kararı açıklanması halinde öğrenciler ve veliler açısından durum yeniden değerlendirilecektir.

Muhabir: SERPİL KARA