Onikişubat Belediyesi’nin öncülüğünde hazırlanan “Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi”, 4 Eylül itibarıyla kapılarını açtı.
Abdülhamithan Diyanet Gençlik Merkezi’nde düzenlenen sergide, İslam tarihinin önemli isimlerine ve dönemlerine ışık tutan 150’nin üzerinde mukaddes emanet ziyaretçilerin ilgisine sunuluyor.

Sergide; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav), Ehl-i Beyt’e, Sahabe-i Kiram’a ve İslam tarihinin önde gelen şahsiyetlerine ait olduğu belirtilen çeşitli mukaddes emanetler yer alıyor. Ziyaretçiler, sergi kapsamında manevi ve tarihi açıdan büyük önem taşıyan eserleri yakından inceleme fırsatı buluyor.
Kahramanmaraş’ta Manevi Atmosfer Yaşanacak
Şehrin kültürel ve manevi hayatına katkı sunması amacıyla düzenlenen sergi, vatandaşlara mukaddes emanetleri yakından görme imkânının yanı sıra farklı bir manevi atmosfer deneyimi de sunuyor.
Özellikle İslam tarihine ve mukaddes emanetlere ilgi duyan vatandaşların sergiye yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Mukaddes Emanetler Sergisi Ne Zamana Kadar Açık?
Kahramanmaraş’taki Örtüleri ve Mukaddes Emanetler Sergisi, 4-13 Eylül 2026 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
Serginin adresi ise şöyle:
Abdülhamithan Diyanet Gençlik Merkezi
Abdülhamithan Camii alt katı – Onikişubat / Kahramanmaraş
Vatandaşlar, 13 Eylül’e kadar sergiyi ziyaret ederek 150’den fazla mukaddes emaneti yakından görme ve serginin manevi atmosferini yaşama fırsatı bulabilecek.
Kahramanmaraş’ta kısa süreliğine ziyarete açılan Mukaddes Emanetler Sergisi, 4-13 Eylül tarihleri arasında vatandaşlarını bekliyor.
Kaynak: Haber merkezi

