Kahramanmaraş’ta 15 Nisan’da Ayser Çalık Ortaokulu’nda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin davanın ilk duruşması Kahramanmaraş 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Olayda kullanılan silahların sahibi olan ve tutuklu yargılanan polis başmüfettişi baba Uğur Mersinli ile anne Peyman Pınar Mersinli hakim karşısına çıktı.
SEGBİS sistemiyle duruşmaya bağlanan sanık baba Uğur Mersinli, savunmasına "Ailelerimizin ve milletimizin başı sağ olsun" diyerek başladı. Babanın bu sözleri, duruşma salonunda bulunan acılı aileler tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Aileler, "Bize hitaben konuşma yap. Her başsağlığı dileyene Allah razı olsun diyecek değiliz" diyerek tepkilerini dile getirdi.
"SİLAHLARIMI ÇALDI, OĞLUMDAN ŞİKAYETÇİYİM"
Savunmasında suçlamaları reddeden Uğur Mersinli, olayın tüm sorumluluğunun kendisine yüklenmesinin haksız olduğunu savundu. Asıl failin oğlu İsa Aras Mersinli olduğunu belirten baba Mersinli, "Fail İsa Aras Mersinli için dava açılmalıdır. Anne ve babalar cezalandırılsın, örnek olsun yaklaşımı son derece yanlıştır. Silahlarımı çaldığı için ben İsa Aras Mersinli'den şikayetçiyim. Oğlum silahları benden izinsiz ve rızam dışında almıştır" ifadelerini kullandı.
Olayda "Olası kastla öldürme" suçundan 10 kez müebbet ve "Olası kastla yaralama" suçundan 30 yıla kadar hapsi istenen baba ile "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istenen anne Peyman Pınar Mersinli'nin yargılanmasına devam ediliyor.





