Kahramanmaraş’ta baş dönmesi, yutma zorluğu, yürüme güçlüğü ve konuşma kaybı şikayetleriyle hastaneye başvuran 26 yaşındaki Ali Toplama, HG Hospital’da geçirdiği beyin ameliyatı sonrası eski sağlığına kavuştu.
Uzun süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle hayat kalitesi düşen genç hasta, farklı şehirlerde birçok sağlık kuruluşuna başvurdu ancak sonuç alamadı. En son geldiği HG Hospital’da yapılan tetkiklerin ardından, "beyincik sarkması" (Chiari Malformasyonu) tanısı konuldu.
Ali Toplama yaşadıklarını şu sözlerle aktardı:
“Yemek yiyemiyordum, başım ağrıyordu, yürüyemiyordum. Konuşmakta zorlanıyordum. Gaziantep dahil birçok yere gittim ama çözüm bulunamadı. HG Hospital’a geldim, buradaki doktorlar sayesinde yeniden sağlığıma kavuştum.”

HG Hospital Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İdris Altun, hastanın durumu hakkında şu bilgileri paylaştı:
“Hasta geldiğinde yutkunma, konuşma ve ayakta durma yetilerini kaybetmişti. Yaptığımız incelemelerde beyincik sarkması ve buna bağlı olarak beyin sapında ciddi zedelenmeler tespit ettik. Ayrıca ses tellerinden biri tamamen, diğeri yüzde 70 oranında zedelenmişti.”
Ameliyat öncesi acil müdahale kapsamında hastaya trakeostomi (nefes borusu açılması) uygulandığını belirten Dr. Altun, sonrasında beynin arka kısmında rahatlatma operasyonu gerçekleştirildiğini ifade etti.
Başarılı geçen ameliyat sonrası hastanın hızla iyileşme gösterdiğini belirten Altun, şu bilgileri verdi:
“İki gün içinde yutma fonksiyonu geri geldi, sesi normale döndü. Üçüncü gün yürümeye başladı. Son kontrollerde ses tellerinin birinin tamamen, diğerinin ise kısmen çalıştığını gördük. Kısa süre içinde trakeostomi de kapanacak ve hasta taburcu edilecek.”

“Eski Günlerime Döndüm”
Ameliyat sonrası konuşma, yürüme ve yemek yeme yetisini yeniden kazanan Ali Toplama, duygularını şöyle dile getirdi:
“Şimdi yemek yiyebiliyorum, yürüyebiliyorum, konuşabiliyorum. Eski günlerime döndüm. Tüm doktorlarıma ve hastane ekibine teşekkür ederim.”





