11 Mayıs – 18 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen dev operasyon ve denetimlerde 30 binin üzerinde şahıs sorgulanırken, çok sayıda ruhsatsız silah, mühimmat ve kesici alet ele geçirildi. Emniyet ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda adli makamlara sevk edilen çok sayıda şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KAHRAMANMARAŞ'TA SIKI DENETİM: 30 BİNİ AŞKIN GBT SORGUSU
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet amirlikleri tarafından şehrin giriş-çıkış noktalarında, ana arterlerde ve umuma açık alanlarda eş zamanlı asayiş uygulamaları gerçekleştirildi. 11-18 Mayıs tarihleri kapsayan bir haftalık süreçte tam 30 bin 338 şahsın GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgusu yapıldı. Kent genelinde suç işleme amacındaki kişilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi amacıyla yürütülen bu yoğun denetimler sayesinde, sokaklardaki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik operasyonların kesintisiz olarak devam edeceği vurgulandı.
SİLAH VE MÜHİMMAT KAÇAKÇILARINA DARBE: ONLARCA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
Uygulamalar kapsamında şüphe üzerine durdurulan araçlarda ve şahısların üzerlerinde yapılan aramalarda adeta bir cephanelik ele geçirildi. Emniyet müdürlüğünün paylaştığı resmi verilere göre; 10 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet av tüfeği ve 2 adet kurusıkı tabanca olmak üzere toplam 19 adet ateşli silah ele geçirilerek kamu düzenine tehdit oluşturması engellendi. Bu silahlarla birlikte kullanılmaya hazır durumda olan 40 adet tabanca fişeği, 22 adet av tüfeği fişeği ve 43 adet kurusıkı fişek de ekiplerce muhafaza altına alındı. Ayrıca sokak güvenliğini tehlikeye atan 8 adet kesici ve delici alet (bıçak, kama vb.) yapılan üst aramalarında bulunarak el konuldu.

84 ŞÜPHELİ YAKALANDI, 17 KİŞİ DEMİR PARMAKLIKLAR ARDINA GÖNDERİLDİ
Hafta boyunca yürütülen titiz takip ve anlık şok uygulamalar neticesinde, çeşitli suçlardan aranan veya suçüstü yakalanan toplam 84 şahıs emniyet ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ve yasal sorgularının ardından adliyeye sekelen şüphelilerden 17'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya hesapları üzerinden "kahramanmarasemniyet" kullanıcı adıyla yaptığı paylaşımda, kentin huzurunu bozmaya yeltenen hiçbir unsura geçit verilmeyeceğinin altını çizdi. Vatandaşlar ise polisin görünürlüğünün artmasından ve yapılan bu kararlı denetimlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi.




