Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde yer alan Necip Fazıl Kısakürek Camii, 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş depremleri sırasında ciddi hasar görmüştü. Deprem sonrası uzun süredir restore edilmesi beklenen cami, alınan son kararla yıkılma sürecine girdi.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Camii

Harun Doğan Caddesi’nde bulunan cami, depremde yaşanan hasarın ardından güvenlik gerekçesiyle ibadete kapatılmıştı. Mahalle sakinleri, caminin yıkılacak olmasından dolayı üzgün olduklarını ifade ederken, yetkililer yıkım çalışmalarının güvenli bir şekilde yürütüleceğini belirtti.

Yerel belediye ekipleri tarafından başlatılan yıkım çalışmaları, caminin tamamen kaldırılması ve yerine modern bir yapı inşa edilmesi planlanıyor. Yetkililer, yeni caminin hem depreme dayanıklı olacağını hem de bölge halkının ibadet ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.

Sümbüllü Caddesi bu geceden itibaren yeniden ulaşıma açılıyor
Sümbüllü Caddesi bu geceden itibaren yeniden ulaşıma açılıyor
İçeriği Görüntüle

Mahalle sakinleri, tarihi dokusunun korunamamasından duydukları üzüntüyü dile getirirken, yetkililer sürecin güvenli ve planlı bir şekilde ilerlediğini ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi

Muhabir: Mücahit KIR