Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde deprem sonrası yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında oluşturulan rezerv alanların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla yol yenileme çalışmaları sürüyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçenin önemli ulaşım güzergâhlarından Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nda asfalt serimine başladı. Yaklaşık 1,5 kilometre uzunluğundaki bulvarın çift yönlü olarak baştan sona asfaltlanması planlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi, kent merkeziyle ilçelerde ulaşım altyapısını güçlendirmek ve yolların kullanım kalitesini artırmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Fırat Görgel öncülüğünde sürdürülen çalışmalar kapsamında Elbistan’daki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı da yenileme programına alındı.
Elbistan’da Deprem Rezerv Alanlarına Ulaşım Kolaylaşacak
6 Şubat depremlerinin ardından Elbistan ilçe merkezinde oluşturulan rezerv alanlar, yeniden inşa ve yerleşim sürecinin önemli noktaları arasında yer alıyor. Bu alanlara ulaşım sağlayan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı da bölgedeki konutların ve yerleşim alanlarının bağlantısını sağlayan güzergâhlar arasında bulunuyor.
Bulvarda yürütülen asfalt çalışmasıyla yol yüzeyinin yenilenmesi ve ulaşım konforunun artırılması hedefleniyor. Özellikle bölgede devam eden yapılaşma nedeniyle önem kazanan güzergâhın, çalışmaların tamamlanmasının ardından daha kullanışlı hale gelmesi amaçlanıyor.
Yaklaşık 1,5 Kilometrelik Güzergâh Baştan Sona Asfaltlanıyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında bulvarın yaklaşık 1,5 kilometrelik bölümü asfaltla kaplanıyor.
Bölgede devam eden inşaat faaliyetleri ve yol üzerindeki altyapı imalatlarının tamamlanmasının ardından asfalt serimine geçildi. Çalışmalarla birlikte güzergâhın her iki yönde de yenilenmesi ve yolun genel standardının yükseltilmesi hedefleniyor.
Altyapı imalatlarının ardından gerçekleştirilen asfaltlama çalışması, yolun yeniden düzenlenmesi ve bölgedeki ulaşımın daha sağlıklı şekilde sürdürülmesi açısından önem taşıyor.
Elbistan’ın Ulaşım Altyapısı Güçlendiriliyor
Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Elbistan ilçe merkezindeki ulaşım ağının güçlendirilmesi hedefleniyor. Yenilenen yol yüzeyinin, rezerv alanlarda inşa edilen konutlara ulaşım sağlayan vatandaşlara daha konforlu bir güzergâh sunması bekleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi ve ilçelerde yürüttüğü asfalt çalışmalarıyla ulaşım yollarının standartlarını yükseltmeyi amaçlıyor. Elbistan’daki bulvar çalışması da deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde gelişen yerleşim alanlarının ulaşım ihtiyaçlarına yönelik gerçekleştirilen çalışmalar arasında yer alıyor.




